Káromkodásból verhetetlenek: a South Park bizarr titkai

Csakúgy mint Amerikában, Magyarországon is a legfrissebb, 17. évadával dübörög a South Park a Comedy Centrálon. A kultikus sorozat 5 Emmy-díjat zsebelt be, a Time magazin beválogatta minden idők 100 legjobb műsora közé. Azt tudjuk, hogy Trey Parker és Matt Stone, a South Park kitalálói egy hét alatt készítik el az új részeket, de kulisszatitkokból így sincs hiány. A 247 epizód alatt kiborították Tom Cruise-t, meleg kutyát csináltak Clooney-ból és 80 alkalommal ölték meg Kenny-t. És hol van még a vége – folyamatosan dőlnek az újabb világmegváltó blődségek!

Jay Leno madár lett, Clooney kutya

A South Parktól egyáltalán nem életidegen, hogy élből nekimenjen a sztároknak, ennek ellenére sok neves színész akar részt vállalni a műsorban. Így lehetett George Clooney egy meleg kutyának a hangja, Jay Leno pedig egy madárnak, míg Elton John, Ozzy Osbourne, vagy a Dallasból ismert Patrick Duffy is saját magát alakíthatta.

Tom Cruise is sorban állt egy kisebb szerepért, de amikor lement az Egy házba zárt közösség (Trapped in The Closet) című rész, akkor meggondolta magát. Ebben az epizódban figurázták ki a Szcientológiai egyházat, amelynek Tom Cruise is aktív tagja. Ezt a részt Emmy-díjra jelölték.

Bunkókkal vágtak vissza a kritikákra

A sorozatot ért kritikákra is a maguk módján válaszoltak a készítők, így születhetett meg Terrance és Phillip karaktere. A szándékosan „gagyi” módon rajzolt, bunkó szereplőkkel Matt és Trey azoknak akartak újabb muníciót szolgáltatni, akik szerint a South Park nem más, mint egy rakás rossz animáció és fingós viccek egyvelege.

Megcsalta az asszony, karakter lett belőle

Saját múltjukból is bőven merítettek ihletet a készítők. Cartman anyját Trey Parker ex-menyasszonyáról mintázták. Mindkettőt Laine-nek hívják. A sorozatbéli karakter enyhe szexmániája onnan ered, hogy Trey rajtakapta párját, amint megcsalja őt egy pólóárussal. Kula bácsi, a karácsonyi kaki ötlete is személyes indíttatású: Trey Parker gyerekkorában rossz szokásából kifolyólag gyakran elfelejtette lehúzni a wc-t.

Nyolcvanszor ölték meg Kenny-t

A sorozat indulása óta Kenny több mint nyolcvanszor halt meg, legtöbbször elütötte valami, egy autó, egy vonat, egy repülő, vagy egy aszteroida. De az is elég népszerű halál volt számára, ahogy állatok szétmarcangolták. És hogy miért maradt abba hirtelen Kenny elhalálozási hullámja? A készítők egyszerűen megunták, hogy minden részben meg kell ölniük a csuklyás kisfiút.

Világrekord: 399 káromkodás 81 perc alatt

Mindezek után a South Park egy elég egyedi Guinness rekordot is magáénak tudhat. Az egész estés filmmel, a South Park: nagyobb, hosszabb és vágatlannal tartják a Legtöbb káromkodás egy animációs filmben világrekordját. Összesen 399 szitokszó hallható, ami mellett még 128 sértő gesztust és 221 erőszakos cselekedet számoltak, a mindössze 81 perces film alatt.

South Park, keddenként 22 órakor, a Comedy Central műsorán!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*