Károly herceg rettegett a válástól egy árverésre váró magánlevél szerint

Károly herceg rettegett a válás gondolatától a Dianával való házasságkötése előtt egy árverésre váró magánlevél szerint, amelyet a brit trónörökös egy korábbi szerelmének küldött alig egy évvel esküvője előtt.

    A kézzel írott levélben, amelynek címzettje Janet Jenkins, Nagy-Britannia montreali konzulátusának recepciósa volt, a walesi herceg “rendkívüli aggodalommal” írt annak lehetőségéről, hogy utódai lesznek, majd később különválnak útjai gyerekei anyjától.
1980 júniusában, 11 hónappal az előtt, hogy feleségül vette Lady Diana Spencert, Károly herceg azt írta a frissen elvált Janet Jenkinsnek, reméli, hogy rendbejött a trauma után, amelyet házassága felbomlása jelentett. “Hála az égnek, maga időben rájött, hogy hibát követett el, és még nem születtek gyerekei. Családot alapítani, és utána rájönni, hogy tévedtünk… őszintén mondom, ez rendkívüli aggodalommal tölt el” – fogalmazott.
A trónörökös arról is írt, hogy azt akarják, a lehető leghamarabb nősüljön meg. “Akkor talán mindenki megnyugodna egy kicsit. Még mindig úgy vélem, az én megoldásom lenne a legjobb: a Nemzetközösség minden országából elvennék egy lányt” – tette hozzá, noha akkoriban már egy pár voltak Dianával és küszöbön állt az eljegyzésük.
A bizalmas levél mellett öt másikat is elárvereznek az Egyesült Államokban. Károly azokat korábban, 1976-ban írta a nála pár évvel idősebb Janet Jenkinsnek. A herceg akkoriban a brit haditengerészet fiatal tisztjeként szolgált a HMS Bronington nevű hajón. A brit trónörökös előző évben, egy montreali látogatás alkalmával ismerte meg a walesi születésű nőt.
Az egyik levélben találkát ajánlott neki a sajtó figyelmétől távol. “Azt gondoltam, a maga lakása a legcsendesebb hely. Ha elmennénk valahová, a sajtó egy pillanat alatt megtudná, és az mindent elrontana” – magyarázta.
A leveleket 2005-ben már árverésre bocsátották, de az aukció előtt visszahívták őket, vélhetően attól tartva, hogy áruba bocsátásuk feldühítené a herceget. 2009-ben aztán újra felbukkantak, Alicia Carroll Los Angeles-i gyűjtő kínálta eladásra őket az eBay-en, és bár 30 ezer dollárért vevőre is találtak, az ügylet mégis dugába dőlt.
Károly herceg 1981 júliusában vette feleségül Diana Spencert. A párnak két fia született, 1992-ben különváltak, a házasság négy évvel később bomlott fel. A walesi hercegnő 1997-ben autóbalesetben életét vesztette Párizsban.

Forrás:MTI