Kárász Anna mindent vitt

Kárász Anna és Vad Ninetta párosa nyerte meg a K-2 500 méter fináléját a szegedi első világbajnoki válogatóversenyen. Kárászék nagy csatát vívtak a Szabó Gabriella, Fazekas-Zur Krisztina kettőssel, míg a kétszeres olimpiai bajnok Kovács Katalin, Douchev-Janics Natasa duó 200 méternél leállt.
Kárász Annának tökéletesen sikerült a formaidőzítés az első világbajnoki válogatóversenyre. A pénteki K-1 500 méter győzelme után szombat délelőtt Vad Ninettával közösen megnyerték az ötszáz párost is. Kárászék az utolsó 200 méteren jól láthatóan vezettek a versenyben, de kiválóan hajrázott Szabó Gabriella és Fazekas-Zur Krisztina duója is, amely azonban már nem tudta ledolgozni hátrányát és néhány centivel kikapott.
kajak_2

„Nem voltam még ilyen helyzetben sosem, megnyugtató számomra az egyes és a páros siker is – nyilatkozta a versenyt követően Kárász Anna. – Én számítottam rá, hogy itt a végén jönni fognak Gabiék, tudtam, hogy szoros lesz a vége, és a következő válogatóra mindenképpen változtatnunk kell valamit a pályán, hogy még többet tudjunk kihozni belőle. A győzelemnek nagyon örülök, bíztam Ninettában és abban a munkában, amit elvégeztünk az elmúlt hónapok során.”

„Nagy volt az előnyünk, de az utolsó kétszáz méteren megtorpantunk, egy kicsit bekötöttünk. Érzékeltük, hogy Gabiék nagy erővel jönnek ránk, és a célban nem is láttuk tisztán, hogy ki nyert. Krisztáék azt érzékelték, hogy ők, mi bíztunk a saját sikerünkben. Remélem, a következő válogatón tisztább lesz a győzelmünk, mert akkor végre én is tudok majd felszabadultan örülni és ünnepelni a beérkezés után” – tette hozzá Vad Ninetta.

A második helyen záró egység tagjai nem voltak túl boldogok az eredménnyel, főként Szabó Gabriella, aki lelkileg nehezen élte meg ezt a hétvégét.

„Úgy tűnik, ezúttal nem tudom átlépni a saját árnyékomat, ezt kellene a második válogatóig valahogyan megoldanom. Sajnos nem tudom azt a rengeteg sok munkát kiadni magamból, amit az elmúlt hónapokban szívvel-lélekkel elvégeztem.

Szerencsére nem a mélyből kell építkezni, mindössze 56 ezrednyi különbséget kell kiküszöbölni, de mindezt egy világbajnok páros ellen. Gondolkodom a problémákon, talán túlságosan is akarom ezt a csapatba kerülést, és ezért nem tudok kellően ellazulni, görcsös vagyok az edzéseken és itt a versenyen is” – mondta Szabó Gabriella.

„Nem hiányzott az erő belőlünk, Annáék gyorsak voltak, de a végén kezdtek meghalni, mi pedig akkor kezdtünk feljönni. Talán pont az a hat hét hiányzik még nekünk a győzelemhez, amely hátra van a második válogatóig” – nyilatkozta Fazekas-Zur Krisztina.

A kétszeres olimpiai bajnok Kovács Katalin, Douchev-Janics Natasa párosa a táv közepén megállt, és a kilencedik lett, míg a dobogó harmadik fokára a Hagymási testvérpár, Anita és Réka állhatott fel.