Karácsony: újabb bizonyítékok a Pesti úti idősotthon jogszerű működéséről

A főpolgármester vasárnap újabb dokumentumokat hozott nyilvánosságra, amelyekből szerinte kiderül, hogy a Pesti úti idősotthon is mindenben a jogszabályoknak megfelelően működik.

    Karácsony Gergely a Facebook-oldalán közzétett írásában fővárosi idősotthonokban végzett kormányzati ellenőrzések jegyzőkönyveit tette elérhetővé, amelyek fő tanulsága szerinte, hogy “nagyszerű, áldozatos munkát végeznek az idősotthonokban dolgozók, miközben meg kell küzdeniük az egészségügyi és szociális szféra évtizedes magára hagyottságából fakadó gondokkal, például a munkaerőhiánnyal”.
    Hangsúlyozta, a Pesti úton szombaton végrehajtott “rajtaütésszerű ellenőrzés” is jogszabályszerűséget állapított meg.
    A főpolgármester úgy fogalmazott, hálával és megbecsüléssel tartoznak a dolgozóiknak. “Nem fogom hagyni, hogy mindazok, akik a járvány elleni védekezés helyett politikai leszámolásba kezdtek, lebecsüljék a dolgozóink erőfeszítéseit és áldozatvállalását” – tette hozzá.
    Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője szombaton ízléstelennek nevezte, hogy a főpolgármester “menekül az egyenes kiállás és a felelősség elől”. Ha egy intézménynek az önkormányzat a fenntartója, akkor az ott történtekért az önkormányzat a felelős. Ebben az esetben a fővárosi – írta Facebook-oldalán.

Forrás:MTI