Kamionos kontra túraautós, két kerék a négy ellen

Fantasztikus másfél órát szerzett az idén 15 éves Tanpálya a karácsony közeledtével a velük játszó gyermekeknek és fiataloknak december 15-én, Ezüstvasárnap az Árkád bevásárlóközpontban. A Hungaroringen található Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum interaktív vetélkedő keretein belül folytatja a MiniRing programjának népszerűsítését, és szombat délután 15 órától Gulyás Anikó közlekedés-pedagógus munkáját ezúttal a WTCC magyar sztárja, Michelisz Norbert, a kamionos Európa-bajnokság négyszeres futamgyőztese, Major Benedek, a Lotus Ladies Cup kétszeres bajnoka, Bús Edina és a Supersport világbajnokság magyar menője, Tóth Imre fogja segíteni.

Fotó: Bernhardt Tamás, Oxxo Energy

2013-Tanpálya-Michelisz Norbi

Michelisz Norbi

A Hungaroringen található Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum idén sem feledkezik meg a balesetmentes vezetésért folytatott kampányukról, melynek 2013-as, utolsó állomására az Árkád bevásárlóközpontban kerül sor. A Tanpálya és munkatársai amellett, hogy jelentős kedvezményekkel árusítják szolgáltatásaikat a II. emeleti standjuknál, idén a gyermekekre is gondoltak. December 15-e után ezúttal 21-én, szombaton délután háromtól – a mínusz elsőn található nagyszínpadnál – újabb sztársportolók részvételével olyan interaktív vetélkedőt szerveznek, amelynek segítségével játékos formában sajátíthatják el a résztvevők a biztonságos közlekedés alapjait.

„Fontosnak tartom, hogy már fiatalon biztonságos közlekedésre kapjanak nevelést a gyermekek, ehhez kiváló lehetőséget kínál ez a játékos program, amit már izgatottan várok. Remélem, hogy az én csapatom lesz a legügyesebb a feladatok megoldásában, és bizonyítani fogom a gyerekek segítségével, hogy egy nő nem minden esetben a gyengébbik nem, még akkor sem, ha éppen autóversenyzésről van szó” – ecsetelte Bús Edina, a Lotus Ladies Cup kétszeres bajnoka, aki nemrég az indiai Ladies Cup futamán sem talált legyőzőre.

Az idei esztendő egyik nagy felfedezettje, a kamionos Európa-bajnokságon négy futamot is megnyerő 17 éves Major Benedek fiatal kora ellenére is győzelemre vezetné a csapatát.

„Nyáron szereztem meg a jogsimat, és mivel minden elsőre sikerült, így leendő csapattársaim bízhatnak abban, talán ennyi idő alatt sem felejtettem el a közlekedési ismereteket. Természetesen a gyermekek tanulása a legfontosabb, és igyekszem maximálisan partner lenni abban, hogy minél több közlekedésbiztonsági alapszabályt elsajátíthassanak a vetélkedő keretein belül” – jelentette ki Major Benedek, aki elárulta, ha a közúton vezet, számára mindig is a balesetmentes, biztonságos vezetés az első.

 

2013-Tanpálya-major benedek

Major Benedek

A motoros becsületét szeretné mindenképpen megvédeni Tóth Imre, aki idén a Supersport világbajnokságon versenyzett.

„Az nem lehet, hogy egyedüli motorosként szégyent valljak a sok autós között. Igazi kapitányként szeretném a dobogó tetejéig elvezetni a reám bízott gyerekeket, persze közben odafigyelve arra, hogy ez a remek kezdeményezés elérje a célját, és a kicsik a nagy játékot követően már jobban odafigyelve közlekedhessenek iskolába menet” – fogalmazott Tóth Imre.

Vélhetően a legnépszerűbb Michelisz Norbert lesz a csapatkapitányok között, hiszen a WTCC magyar klasszisa a Sportcsillagok Gáláján ismét elnyerte a közönségdíjat, amelyet a legnépszerűbb sportoló kap meg a szurkolók szavazatai alapján.

„Minden fiatalnak, vagy éppen még gyermeknek tisztában kell lennie azzal, hogy a közút nem játéktér. Az ilyen rendezvények tökéletesen alkalmasak arra, hogy felhívják a figyelmet a biztonságos és balesetmentes közlekedés alapszabályaira. Éppen ezért mondtam nagy örömmel igent a felkérésre” – közölte Michelisz Norbert.

Természetesen a felnőttekre is gondoltak a Tanpálya munkatársai, akik az Árkád bevásárlóközpont második emeletén várják azokat, akik szeretteiknek olyan ajándékot szeretnének adni karácsonyra, ami hozzájárulhat a biztonságukhoz. A részletekért az érdeklődők keressék fel a www.odaerek.hu vagy a www.tanpalya.hu weboldalt, ahol a Vezetéstechnikai Centrum által kínált szolgáltatásokról, valamint az ünnepi kedvezményekről mindent megtudhatnak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*