Kamion Eb – Kiss Norbert tovább száguld a címvédés felé

A négyből két futamot megnyert a címvédő Kiss Norbert, az Oxxo Racing-Axxyss Motorsport pilótája a kamion Európa-bajnokság hétvégén rendezett nürburgringi fordulóján, így tovább növelte az előnyét az összetett pontversenyben.

    A magyar csapat tájékoztatása szerint a szombathelyi versenyző mindkét időmérő edzésen a leggyorsabb volt, így a szombati és a vasárnapi első futamokon a pole pozícióból rajtolt, s mindkettőt magabiztosan meg is nyerte. Kiss a szombati második versenyen ötödik, a vasárnapin pedig negyedik lett, ezzel ő gyűjtötte a legtöbb Európa-bajnoki pontot a hétvégén, s ezért különdíjat is kapott a Nürburgringen most 30. alkalommal megrendezett kamionverseny szervezőitől.
A 30 éves magyar pilóta 319 ponttal vezeti az összetettet, mögötte a cseh Adam Lacko 248 ponttal a második, míg a német Jochen Hahn 225 ponttal a harmadik.
Az Európa-bajnoki sorozat következő fordulójára augusztus végén, a csehországi Mostban kerül sor, egy héttel később, szeptember első hétvégéjén pedig a Hungaroringre látogat el a mezőny.

Forrás:MTI