Juniorjaink két érmet hoztak Azerbajdzsánból

A junior korosztály legjobbjai az elmúlt héten az azerbajdzsáni Bakuban szerepeltek, ahol fiatal bokszolóink tovább öregbítették hazánk hírnevét.

 

12 nemzet 137 ökölvívója indult az ország néhai elnökéről, Heydar Aliyevről elnevezett bombaerős tornán. Jó hír a magyar ökölvívás rajongóinak, hogy fiainak nem csak hogy nem vallottak szégyent, de tovább öregítették hazánk jó hírét a kaukázusi országban.

 

A 80 kg-ban versenyző Erdélyi Roland bronzéremmel tért haza, míg az 52 kilós Szaka István ezüstérmet vehetett át a hazai Elton Mammadov elleni 2:1 –re elvesztett döntő után, ám ezt az eredményt nem csak a magyarok vitatták, hanem még a helyi szervezők igazságérzetének is fájt.

 

Történt ugyanis, hogy ezüstérem ide, ezüstérem oda, a szakemberek Szakát választották a torna legkiemelkedőbb ökölvívójának. Ritka, de nem példátlan eset a boksz történetében, amikor egy ezüstérmes versenyző lesz az egész torna legjobbja – a legismertebb történet, amikor a szöuli olimpián (1988) a döntőt „elvesztő” Roy Jones Jr. vehette át a Val Barker díjat.