Juhász Dávid: „Életem lehetősége előtt állok”

A sikeres bemutatkozást követően az év végéig szóló szerződést ajánlottak a Moto One Honda Racing versenyzőjének a BSB Superstock 1000-es kategóriájában

Az évek óta a hatalmas tehetségnek tartott gyorsasági motorversenyző, Juhász Dávid élni tudott a lehetőséggel, és a Morello Racing Team Kawasaki ZX10R motorján olyan teljesítményt nyújtott a múlt hétvégén, a BSB snettertoni futamán, hogy az év végéig tartó szerződésajánlatot kapott a brit csapattól. A 21 éves versenyző és menedzsmentje úgy véli, vélhetően elfogadják az ajánlatot, mert van keresnivalójuk a Superstock 1000-es kategóriában.

Az idei szezon eddig remekül alakul Juhász Dávid számára. A Moto One Honda Racing versenyzője a Superbike kategóriában az Alpok-Adria Bajnokság 8. helyén várja a folytatást, míg az IMRC Sorozatban – amely magába foglalja a Magyar Bajnokságot is – az összetett első helyén áll. Ám mostantól egyáltalán nem biztos, hogy a 21 éves motoros ezekben a sorozatokban folytatja a versenyzést.

Ugyanis Dávidra külföldön is felfigyeltek, és a norfolki Morello Racing csapatának vadonatúj Kawasaki ZX10R-jén elindulhatott a Snettertonban rendezett futamon a Brit Superbike Bajnokság Superstock 1000-es kategóriájában. Noha a magyar versenyző soha életében nem ment ezen a pályán, a teljesítményével mégis kivívta a szakemberek a csapatvezetésnek az elismerését. A 67 fős mezőnyből előbb kvalifikálta magát a versenyre – mindössze tíz kört tehetett meg az időmérő előtt –, majd a futamon további három másodpercet javítva a negyvenfős mezőnyből a 28. helyen ért célba. A Morello Racing Team főnöke, Steve Buckenham is elégedett volt Dávid teljesítményével, és egy 2014 végéig szóló szerződéstervezetet adott át a magyar motorosnak.

Juhász Dávid versenyző: „Elképesztően kemény hétvégén vagyok túl, ilyen nehéz pályán talán még sosem motoroztam. Abszolút idegen volt számomra a vonalvezetése, a kanyarokból nem lehetett kilátni, így hatalmas bravúrnak számított, hogy mindössze tíz körrel a hátam mögött kvalifikáltam magam a versenyre. A mezőny erejét tán jól mutatja, hogy az első húsz versenyző egy másodpercen belül volt. A futam alatt rengeteget csatáztam, és a végére már egészen megszoktam a Kawasakit. Amikor lejöttem a pályáról, Steve Buckenham mosolyogva gratulált, majd nem sokkal később közölte, szívesen látna az év végéig a csapatában. Életem lehetősége előtt állok, csak előnyömre válhat, ha ebben a bajnokságban folytatom tovább.”

Balogh Róbert, a Moto One Honda Racing csapatfőnöke: „Dávid kifejezetten jól teljesített, és itt kinn tudják, mit jelent ismeretlen motoron, ismeretlen pályán azonnal ilyen eredményt produkálni. A szerződés nagyon előnyös a számunkra, hiszen a motort és a szerelői hátteret a csapat biztosítja a számunkra, nekünk a gumi- és az üzemanyagköltségeket kell állnunk. Most átnézzük tüzetesen az ajánlatot, és ha minden rendben van, és a támogatóink rábólintanak, akkor aláírjuk azt. Ebben az esetben itthon már csak az augusztusi, Hungaroringen rendezett versenyen indulunk 2014-ben.”

Steve Buckenham, Morello Racing Team tulajdonosa: „Dávid kifejezetten jó munkát végzett a gyakorláson, holott először ült ZX10 nyergében. Mind az időmérőn, mind a versenyen nagyon keményen helyt állt újonc létére, és meggyőzött arról, hogy alkalmas arra, hogy a versenyzőnk legyen. Az év végéig szóló ajánlatot tettem neki és a menedzsmentjének, remélem, rövidesen bejelenthetjük, hogy Dávid a Morello Racing Team Superstock 1000-es versenyzője.”