Juhász Csaba: Remélem egy kis szerencsénk is lesz

Szeptember 25-26-án indulsz a Crash Men Team színeiben a Bassano Del Grappa Rallyn, a Mitropa Rally kupa utolsó előtti futamán.

Nyolc gyors egy napra sűrítve vár majd rátok. Gondolom itt is kétszer lehet menni bejárni a pályát.

– Túl vagyunk a pályabejáráson, nagyon sűrű volt a program. Minden szakaszt háromszor lehet bejárni, de nem túl sok időt adnak erre. Elég fárasztó volt, ráadásul a nagy tengerszint feletti magasság is megviselt minket.

Látok ismerős gyorsokat is. Ugyan azok lesznek mint eddig?

– Egy gyorsasági megegyezik a tavalyival, a többi szakasz új számunkra.

Négy szerviz kiállás is adott lesz. Milyen gumikkal vágtok neki a hegyi gyorsoknak?

– Ezt még nem döntöttük el. Majd az időjárás alakulásától függően döntünk. Egy biztos, hogy Pirelli lesz.

100 verseny kilométer sok vagy kevés a néha egyenes mentes szakaszokon?

– Szerintem nagyon sok, két hazai versenynek is megfelel. Sokkal több kanyar van ezeken a gyorsaságikon, ezért sokkal megterhelőbb a verseny nekünk is, és az autónak is.

Végig nappal fogtok versenyezni a Honda Civic Type R-el, csak a célceremónia lesz estébe hajló. Gondolom ennek csak örülsz és még a célceremónia is patinás helyen lesz.

– Igen, valóban szép helyeken bonyolítják le az ünnepélyes rajtot és a cél ceremóniát. A rajtszámunk miatt az utolsó szakaszt mi már sötétben fogjuk teljesíteni, de nem gond, imádok sötétben versenyezni.

Végezetül milyen céllal is érkezel régi-új navigátoroddal Juhász Pistivel erre a messzi versenyre Miskolcról?

– Úgy gondoltuk, hogy kipróbálunk egy közös Mitropa futamot. Megpróbáljuk kihozni magunkból a maximumot. A Hondával ebben a mezőnyben nehéz érvényesülni, de remélem, hogy egy kis szerencsénk is lesz, és akkor nem kell szégyenkeznünk a végén.

– Hajósi Miklós – www.hajoka.hu