Juhász Csaba: Pedig az összhang is meg volt az autóban!

Juhász Csaba – Juhász István

Crash Men Team
3-Städte Rallye 2015
Honda Civic TypeR

 

Interjú Csabával a verseny után.

 

Egy rövidre sikeredett Mitropa Rally Cup futamon vagy túl a Honda Civic Type R-el.

Ennyire nem szereti a Honda a német hegyeket, hogy most is cserben hagyott?

– Nem vagyok babonás, de négyszer indultunk itt a Hondával és háromszor estünk ki műszaki hiba miatt. Talán az a gond, hogy ez az idény utolsó versenye és elfáradnak az alkatrészek. Egymás után nyolc versenyt teljesített a Honda, ez a kilencedik most nem jött össze, sajnos.

 

Péntek este a Reutern nevű gyorsot kétszer teljesítettétek. Miként sikerült végig menni az új lámpasor támogatásával?

– A lámpasor kiváló, bár egy kicsit túl közelre világított a beállítás miatt. A gond inkább azzal volt. hogy az ugratót rosszul diktáltam fel a pályabejáráson, mert mindig ott állt egy kamion az út közepén, amikor odaértünk. Ennek következtében az első alkalommal be is ugrattunk a fűbe, szerencsére megúsztuk defekt nélkül. Igaz a bal első kerék ezután rázni kezdett, ami lelassított miket. 

A második körben jobban sikerült az ugrató, fel is ütöttük az autó elejét.

Sajnos nem tudom miért, de ez a szakasz nem sikerült jól, így visszaestünk az értékelésben.

 

Szombat reggel köd fogadott a St. Salvator gyorson. Ide már a lámpa sor is hiábavaló ugyebár. 

Sikerült-e tempósan teljesíteni ezt a 28 kilométeres pályát?

– Szerintem jól sikerült, jó pár helyet jöttünk előre az abszolútban, egy Opel Adamot megelőztünk, a másikat pedig a célban értük utol.

A gumi választás is jó volt és az összhang is meg volt az autóban.

 

Következett a Haarbach szakasz ami alig nyolc kilométer hosszú. Ez nálunk egy sprintszakasz hosszának felel meg. Ott is sprint élmény volt, vagy sokkal kanyargósabb mint itthon a pálya?

– Eléggé kanyargós volt  és ebben a szakaszban is volt murva. A végén lefelé mentünk sárban az  erdőben egy szűk úton, ahol nem volt lehetőség a hibázásra.

 

A Fellner Arena-nal háromszor kellet volna körbe menni, ami sajnos a Honda meghibásodása miatt nem sikerült. Lehet-e tudni, hogy mi is történt  a vassal?

– Sajnos megállt a motor a második körben. Nagyon sajnálom, mert legalább még erről a szakaszról lemehettünk volna. Úgy éreztük , hogy egyre jobban eltaláljuk a tempót. Az időjárás is melegebb lett, a gumik jobban tapadtak és a szervizben a fiúk állítottak a hátsó futóművön , ezért az autó sokkal jobban viselkedett. 

Kíváncsiak lettünk volna, hogy  a következő szakaszon mennyit tudunk ezáltal javulni, de sajnos ezt  már nem tudjuk meg.

 

Összességében amíg haladt a Honda, hogy értékeled ezt a versenyt?

– A péntek nem sikerült fényesen, de a szombattal elégedett vagyok. Jó vezetni az autót, de most már egy kis fejlesztés ráfér.

 

Legközelebb, hol és milyen autóval láthatunk versenyezni?

– Mikulás Rally-n fogunk rajthoz állni, hogy milyen autóval az még nem biztos. Szeretnénk egy Clio R3-ast kipróbálni, de erről még tárgyalunk.