Juhász Csaba: Nem feltartott kézzel indulunk!

Interjú Juhász Csaba rallyversenyzővel.

Interjú Juhász Csaba rallyversenyzővel.

A Mitropa Rally Cup következő futama a Saturnus Rally lesz, Velenje központtal.

Két nap alatt egy Superspecial és tizenöt gyors hat különböző szakaszon, vár rád és navigátor testvéredre, Zsoltira. Pénteken ünnepélyes rajtceremóniával kezdődik meg a küzdelem a sporttársak és az idő ellen ahol egy Honda Civic FD2-vel álltok rajthoz.

A Miskolc Rally mennyire volt elég felkészülni erre a versenyre? – Nagyon jó verseny volt a Miskolc Rally, de a pályák egyáltalán nem hasonlítanak a szlovén gyorsaságikhoz.

A Mitropa Rally Cup versenyein általában két pályabejárásból kell felírni a pályát. Mennyire lesz ez most elég? Vagy nektek ez már fejben van? – A verseny előtt volt egy rövid teszt, egy hasonló szakaszon, de akkor esett az eső. Ezért ez nem volt teljes értékű, de jól éreztem magam a kocsiban, jól viselkedett.

Juhász Csaba - Juhász Zsolt Miskolc Rally 20159

Egy nézőkkel bőven ellátott Superspecial vár rátok Velenjében. Az itt elért idő is beleszámít a verseny értékelésébe, vagy itt autózhattok a nézőknek is? – Beleszámít a verseny értékelésébe, ezért megpróbálunk majd gyorsan menni, de ezzel a hosszú kocsival úgyis csak kézifékkel lehet a visszafordítókban elfordulni.

Eddigi tapasztalataim szerint, általában esős verseny szokott lenni a Saturnus Rallye. Itt mindig remekeltél, most is így lesz? – Remélem én is, hogy megérkezik az eső, már csak azért is, mert esőben teszteltünk. Sajnos nem sok esély van rá, mert napos időt jósolnak az időjósok.

Juhász Csaba - Juhász Zsolt Miskolc Rally 201512

A 16-os Zavodnja gyors este nyolc óra kezdettel rajtol. Mennyire szereted az éjszakai rallyversenyt? – Én nagyon szeretem az éjszakai szakaszokat. Ha az eső is megérkezik, akkor ez nagyon nehéz lesz, mert azon a szakaszon még egy kis murvás rész is nehezíti a versenyzők dolgát. Igazi rallis kihívás lenne.

Összegezve, egy igen kemény verseny vár rátok, az autó is új számotokra. A tisztes helytállás a cél, vagy azért oda – oda léptek a gáznak is? – Az öt féle gyorsaságiból, csak kettőn mentünk régebben. Három teljesen új számunkra. Két felírásból nem tudjuk felvenni a versenyt azokkal, akik évek óta itt mennek. De nem feltartott kézzel indulunk, megteszünk mindent, ha az időjárás is besegít, akkor lehet esélyünk egy jó eredményre.

 

– Hajósi Miklós – www.hajoka.hu