Jónak lenni jó – árvízvédelem 2013

A közmédián keresztül is folytatódik a magyarországi árvízi védekezés során tapasztalt példátlan összefogás. Június 23-án Jónak lenni jó – árvízvédelem 2013 címmel, segítő, szolgáltató és szórakoztató tartalmú, jótékonysági műsorral jelentkezik a közmédia.

Az idei árvíz minden eddigi rekordot megdöntött. A közvetlen veszély már elmúlt, de van még feladat és a segítségre is szükség van. A közmédia mintegy kilenc órás jótékonysági műsorral jelentkezik június 23-án, vasárnap. A Jónak lenni jó – árvízvédelem 2013 című műsort reggel 7.23-tól 22.00 óráig több részben az M1-en, a Duna TV-n és a Duna Worldön az Árvízvédelmi Rádióban, valamint az közmédia egyéb csatornáin is nyomon követhetik a nézők.

A segítő, szolgáltató és szórakoztató műsorban közéleti személyek, művészek, politikusok, sportolók, a védekezésben fő szerepet játszó önkéntesek, civilek valamint az adománygyűjtésben résztvevő humanitárius segélyszervezetek képviselői lesznek jelen.

A reggeli műsorfolyamba bekapcsolódik Borbás Marcsi és Szujó Zoltán a Balatoni Nyár Stúdiójából, valamint kapcsoljuk a Thália Látványstúdióból jelentkező Árvízvédelmi Rádiót.

A páratlan civil összefogás apropójából egy hamisítatlan hadihajó segítségével – amelyet a Honvédelmi Minisztérium bocsátott az MTVA rendelkezésére – a Duna Esztergomtól Margit hídig tartó szakaszáról folyamatosan jelentkezünk. A fedélzetről Kalocsai Andrea, Volf-Nagy Tünde, Gulyás István és Sipos Dávid Günther műsorvezetők jelentkeznek be, akik az árvízi védekezésben érintett települések polgármestereit, illetve a védekezésben részt vett civileket és ismert embereket – többek között Fábry Sándort, Szöllősi Györgyit – kérdezik az árvízi védekezésről, a károkról, a külhoni magyarokat is megmozgató, példa nélküli összefogásról.

A stúdióban és a bejátszott felvételeken többek között megszólal Lévai Anikó, a miniszterelnök felesége, Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, Nagy Tímea, kétszeres olimpiai bajnok párbajtőröző, valamint a vízilabda válogatott tagjai.  Az MTVA stúdiójába várjuk a Magyar Köztársaság elnökét, Áder Jánost is. A jótékonysági műsorfolyamban még megszólalnak olyan hírességek, mint  Marton Éva, Miklósa Erika, Jonas Kaufmann, az Operaház szólistái, Dolhai Attila, Vastag Tamás, Szabó Ádám, valamint az Attraction Látványszínház vezetője. 

A nap folyamán többször is felhívjuk segíteni szándékozó nézőink figyelmét a Nemzeti Összefogás számlaszámára, illetve a 1357-es adományvonalra.

A közmédia népszerű műsorvezetői: Novodomszky Éva, Gundel Takács Gábor, Jegyes-Tóth Kriszta, Kiss Gábor István, Morvai Noémi, Banner Géza, Radványi Dorottya, valamint Buda Márton várják június 23-án reggel 7.23-tól 22.00 óráig a nézőket a képernyők elé, hogy újra együtt éljük át: Jónak lenni jó! A közszolgálati média jótékonysági műsorában ezúttal a 2013-as árvízben érintetteknek kívánunk segíteni!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*