Joe Biden demokrata párti elnökjelölt is elítélte a nizzai merényletet

Joe Biden, az Egyesült Államok demokrata párti elnökjelöltje is elítélte a nizzai merényletet helyi idő szerint csütörtökön közzé tett Twitter-üzenetében. Korábban Donald Trump amerikai elnök minősítette elfogadhatatlannak a támadást.  

    A politikus a Twitteren úgy fogalmazott: “szörnyű merénylet” volt. Egyúttal azt ígérte, hogy elnökké választása esetén együttműködik majd az Egyesült Államok szövetségeseivel.
    “Jill és én imádkozunk a franciákért a nizzai szörnyű merénylet után, amely ártatlanokat vett célba (…) Egy Biden-Harris kormányzat együttműködik majd szövetségeseinkkel és partnereinkkel a szélsőséges erőszak megakadályozásában, történjék is az bármilyen formában is” – írta a mikroblogban a demokrata párti elnökjelölt, az Obama-kormányzat volt alelnöke.
    Donald Trump amerikai elnök már korábban elítélte, és elfogadhatatlannak minősítette a nizzai merényletet, amelyet terrorista támadásnak nevezett. Az elnök együttérzését is kifejezte Franciaországnak. Hangsúlyozta: “a radikális iszlamisták e terrorista támadásainak azonnal véget kell vetni”. Majd hozzáfűzte, hogy ezt egyetlen ország sem tűrheti tovább.

Forrás:MTI