Joe Biden: az Egyesült Államoknak elege van Trump elnökségének káoszából

Az Egyesült Államoknak “elege van” Donald Trump elnökségének káoszából – jelentette ki Joe Biden, a demokraták elnökjelöltje az ohiói Clevelandben hétfőn.

    “Elegünk van a káoszból, elegünk van a Twitter-bejegyzésekből, a dühből, a gyűlölködésből, a kudarcokból és a felelőtlenségből” – fogalmazott Biden a kampányrendezvényen.
    A demokrata párti politikus kijelentette: “itt az ideje, hogy Donald Trump fogja a csomagját és hazamenjen”.
    A politikus kitért Donald Trump egyik hétfőn éjjel, a floridai kampányrendezvényén tett kijelentésére, miszerint fontolgatja, hogy újraválasztása esetén megváljon Anthony Faucitól. Fauci az allergológiai és fertőző betegségekkel foglalkozó országos intézet (NIAID) igazgatója, és a Fehér Ház járványügyi tanácsadó csapatának tagja. “Én majd felveszem Faucit és Trumpot rúgom ki” – fogalmazott Biden.
    Joe Biden hétfőn Ohióban és Pennsylvaniában kampányol. Mindkét állam csatatér-államnak számít, azaz a választók nem hagyományosan republikánus vagy demokrata párti szavazók. A felmérések többsége szerint mindkét államban Biden vezet a támogatottságban.
    A Rasmussen közvéleménykutató hétfőn közzétett adatai szerint Pennsylvaniában – amelyet elemzők kulcsfontosságúnak tartanak az elnökválasztási eredmények szempontjából – Biden 49, Trump pedig 45 százalékos támogatottságot élvez. A megkérdezettek többsége a járványkezelést illetően Joe Bidennel ért egyet.

Forrás:MTI