Jobbik: műtétek maradnak el felmondások miatt, miközben százmilliókat költenek a felcsúti kisvasútra

A Jobbik kifogásolja, hogy műtéteket kell elhalasztani a kórházakban a tömeges felmondások miatt, miközben “súlyos százmilliókból” hamarosan indul a felcsúti kisvasút és további luxusingatlanokat vásárol a Magyar Nemzeti Bank.

    Lukács László György, a párt frakcióvezető-helyettese szerdai, MTI-hez eljuttatott közleményében arra hívja fel a figyelmet, hogy aneszteziológus-hiány lépett fel a budapesti Szent Imre Kórházban és több ilyen lépésre lehet számítani az alulfinanszírozott egészségügyi rendszerben.
    Hangsúlyozta, hogy ezért Orbán Viktor a felelős, és amíg a kormány nem tud azonnali lépéseket tenni az egészségügyi dolgozók haladéktalan fizetésemelése érdekében, addig folyamatosan veszélyeztetik a biztonságos betegállást, méltatlan helyzetbe hozzák a betegeket és az egészségügyi dolgozókat.
    “Úgy tűnik, Orbán Viktor kormányának arra van pénze, amire igazán szeretné, de az egészségügy nem tartozik ezek közé” – fogalmazott Lukács László György.
    A Jobbik haladéktalan béremelést, a kórházi adósságok orvoslását követelte a kormánytól, hogy az egészségügy válsághelyzetét kezelni lehessen – közölte.

Forrás:MTI