Jó lenne szeretni még

A hazai underground egyik legmarkánsabb és egyben legismertebb alakjának, Müller Péter Sziáminak öt feleség és hat gyermek után úgy látszik sikerült megállapodnia művészi és magánéleti téren egyaránt. Asszonya már három csöppséggel ajándékozta meg, ami eddig négy hölgynek sikerült összesen. Jelenlegi zenekara, a Müller Péter Sziámi And Friends három éve működik, és a Szeretni még című daluk óriási sláger, amit óvodásoktól a nagyszülőkig mindenki énekel.

 Sziámi

Az egykori URH és Kontroll Csoport rajongói az Ikarus Művelődési Házban talán nem is hinnének a fülüknek, hogy Sziámi slágert énekel. Az idő persze az ikaruszos lázadók feje fölött sem állt meg. Egy éneklő költőtől ennyi színpadon töltött év után nem is meglepő, hogy élvezi, ha minél többen magukénak érzik a dalát.

„Az első dalom, amiről meg tudom mondani, hogy miről szól” – hangzott el azon a sajtótájékoztatón Sziámi szájából, amit azért szervezett a csapat, hogy bejelentsék: pályázatot írtak ki a Szeretni még című dalnak a feldolgozására, ha már ekkora sikere lett, ha Budapesten és vidéken mindenki énekelni akarja. A pályázat szövege a zenekar honlapján megtalálható, a dalszöveg is olvasható, a róla készült klip kellemesen megnézhető-meghallgatható valami jobbfajta kütyün. Aki kedvet érez ahhoz, hogy előadja, feldolgozza, együtt vagy egyedül, hangszerekkel vagy azok nélkül, beküldheti profi vagy amatőr videóját a pályázatra. „Nagy öröm a zenekarnak, hogy ennyien ráindultak erre a dalra – mondta Sziámi. – Így született az ötlet, hogy legyen egy pályázat műfaji megkötöttség nélkül, ahol bárki megmutathatja magát, mert nem tehetségkutatóról, hanem elsősorban játékról van szó.”

A legtöbb jelentkezést a középiskolás korosztálytól várják, de már a sajtótájékoztatón két általános iskola tanulói is jelezték, hogy pályáznak. A Mexikói úti Mozgásjavító Általános Iskola énektanára, Tófalvi-Balassa Szilvia elárulta, hogy máris nagy ötletelések zajlanak a diákok és a tanárok között, hogy milyen módon lehetne a saját képükre és hasonlatosságukra átformálni, színesíteni, kitalálni a produkciót. Erős az alap, a Szeretni még mindenkinek nagyon tetszik, erre az alapra lehet építeni.

A díjak is vonzóak. Szintetizátor, ütőhangszerek, két napos osztálykirándulás, fesztiválbelépők a Voltra és a Szigetre, sőt a legjobb feldolgozás elhangzik majd a Sziget Fesztivál zárókoncertjén.

 

Horváth Gábor Miklós