Jet Linek önmagával kell megküzdenie

A tudomány a mai napig keresi arra a választ, hogy léteznek-e párhuzamos világok. Az egyetlen című filmben ez nem kérdés: Jet Li hétfő este a Paramount Channel filmcsatorna műsorán elszánja magát és a többi 123 univerzumot bejárva elpusztítja az ott élő hasonmásait. A végső célja, hogy ő maradjon az egyetlen… Vajon sikerül neki?

A sci-fi, az akció és a thriller szerelmeseinek kedveskedik hétfő este a Paramount Channel filmcsatorna. Érkezik ugyanis Jet Li kínai harcművész és színész főszereplésével Az egyetlen című film, amelyben Gabriel Yulaw, az intergalaktikus rendőrség egykori ügynöke ellátogat a többi 123 párhuzamos világba, hogy legyőzze az összes alteregóját és ő maradjon az egyetlen. Egy-egy hasonmás kiiktatásával megszerzi azok szuperképességeit és így megsorozza erejét is; ám a Los Angelesben élő rendőr, Gabe Law személyében méltó utolsó ellenfélre talál. A Mátrix speciális effektjeire és a Hegylakó kulcsmondatára („Csak egy maradhat.”) emlékeztető alkotás James Wong nevéhez fűződik, aki többek között olyan filmeket és sorozatokat rendezett, mint a Végső állomás első és harmadik része, az X-akták vagy Az esemény. 

Jet Li Az egyetlenben színészi tehetsége mellett harcművészeti tudását is megcsillogtatja: minden hasonmását egyedi harcstílusáról lehet beazonosítani. Gabriel Yulaw például a Hsing-i chuan elnevezésű harcművészetet gyakorolja, amely az állatok mozgásából merít. Gabe Law rendőr egy kevésbé agresszív, úgynevezett Bagua Zhang elnevezésű stílust képvisel, amelyben az ököl helyett inkább a tenyéren van a hangsúly.

Jet Li a valóságban egyébként a vusu harcművészetet gyakorolja: szerinte ennek lényege nem az erőben vagy a sebességben rejlik, hanem sokkal inkább a belső harmóniában. Ez a sportág elsősorban nem a támadásra, hanem inkább az önvédelemre fókuszál és Jet Li sikerét mi sem bizonyítja jobban, minthogy 1974 és 1978 között Kína ötszörös nemzeti vusu-bajnoka volt. A minőségi filmeket képernyőre tűző Paramount Channel nézői hétfőn Az egyetlenben meggyőződhetnek a színész sporttehetségéről és az is kiderült, hogy Gabriel Yulaw vagy Gabe Law kerül ki győztesen a végső összecsapásból.

 

Az egyetlen című film november 28-án 21.00 órakor a Paramount Channel műsorán, a Viacom csoport filmcsatornáján!