Jelige: “Kalandvágyók tobzódjatok!”

Ilyen is csak egyszer van egy évben!  A verseny összképében inkább hasonlít egy katonai kiképzőpálya és egy akadályverseny keverékére, mint sem egy hagyományos futóversenyre. Ennek ellenére vagy éppen ezért (?) roppant népszerű a futók körében, pillanatok alatt feltöltik a futamok létszámkereteit! A Budapest Sportiroda (BSI) június 18-án szombaton 9 től rendezi a BURGER KING® Brutálfutás 5.0-t, (www.brutalfutas.huNyáregyházán, mely Budapesttől 50 km-re, autópályán érhető el. A döntőt (megváltozott időpont!) 16.30-kor rendezik.

A helyszín eleve különleges, egy épített motocross pálya 14 dombbal/ugratóval. A résztvevők óránként rajtoló futamokban vágnak neki ennek a “felnőtt játszótérnek”, részben a brutálisan kialakított pályán, részben a körülötte található erdőn, szántóföldön keresztül, ahol a futóknak valóban extra akadályokat kell leküzdeniük.
20150620_Brutal_1076
Az egyik induló véleménye: ” Kicsit későn érő típus vagyok, de nem baj, boldoggá tesz egy ilyen verseny, mert újra gyerekek lehetünk és kiléphetünk a mindennapok szabályai és elvárásai alól!” Itt valóban mindenki alámerül a pocsolyában, elmerül a dagonyában és így kilépve a mindennapos komfortzónájából s ahogy kiskorában, most újra “malacként”ér célba. Még hogy ne lehetne átszellemülni ezen a pályán?  A mezőny két legidősebb nevezője a 67 éves Szép Gabriella és a szintén 67 éves várpalotai Gábris József.
Az akadályok: mocsaras lejtők, meredek, sáros emelkedők, mély homokban futás, álcaháló alatt átkúszás, szalmabálákon átmászás, vizes árkon átkelés, autógumikon átfutás az erdőben, fákra erősített szalag/faléc alatt átbújás vagy felette átugrás,  fák közötti kacskaringós labirintus. A 7 kilométeres pálya teljesítése a leggyorsabbaknak 31-33 perc. A versenyre a helyszínen is lehet nevezni.
20150620_Brutal_1249