Jelentősen növelte árbevételét a bonyhádi Knipl Kft.

Közel ötven százalékkal,  5,5 milliárd forintra nőtt tavaly a bonyhádi telephelyű, festő berendezéseket gyártó Knipl Kft. nettó árbevétele – közölte a cég ügyvezető igazgatója az MTI-vel.

    Knipl János elmondta, a jelentős bővülés annak köszönhető, hogy a cég 2014 óta – fejlesztéseinek köszönhetően – a BMW-nek és beszállítóinak értékesíti festéstechnológiai berendezéseit.
    Az 1999-ben alakult társaság elsősorban a müncheni székhelyű autógyárnak és a cégcsoport külföldi beszállítóinak szállítja termékeit, de vannak európai mezőgazdasági gépgyártók és hazai cégek is a partnerei között. Mint a cégvezető mondta, a jelentős BMW-megrendelést többek között annak köszönhették, az 5500 négyzetméteres bonyhádi üzemben a festőkádakat saválló fém helyett speciális polipropilénből állítják elő, amely olcsóbb és jobb minőségű a vegyszer- és hőállóság terén. Modernizálták a festőprogramokat, és gyorsabban végezték el a helyszíni szerelést, mint németországi versenytársaik – fűzte hozzá.
    Ismertetése szerint a kft. az utóbbi öt évben mintegy egymilliárd forint értékben hajtott végre fejlesztéseket, amelyekhez 200 millió forintos európai uniós forrást használt fel. A társaság 350 munkavállalót foglalkoztat.
    Az ügyvezető megjegyezte: 2016-ban, illetve a következő két évben a tavalyi árbevétel megőrzésére törekednek.

Forrás:MTI