Jelentősen nőtt a kiállítók száma a Hungexpo idei ipari szakkiállításán

Jelentősen, 15 százalékkal nőtt a kiállítók száma az előzőhöz képest a Hungexpo idei ipari szakkiállításán, az Ipar Napjai elnevezésű ipari termékbemutatón.

    A kiállítást május 27-30. között rendezik meg a fővárosban a Hungexpo Vásárközpontban 12 ország több, mint 270 kiállítójának részvételével. A kiállítás megnyitóján Komoróczki István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) tervezés koordinációért felelős államtitkára többek között a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) fontosságáról beszélt.
    A GINOP-stratégia célkitűzése a vállalkozások versenyképességének javítása az értékteremtés és az együttműködés ösztönzésével. Így javulhatnak a vállalatok működési feltételei, erősödhet az együttműködés, kialakíthatók a korábbinál hatékonyabb működési feltételek. Mindez pedig támogatja és jó alapot teremt az új piacokra való belépéshez.
    Az államtitkár közölte: a GINOP forrásaiból – 2014-2020 között – a kis- és közepes vállalkozások fejlesztésére 480, a kutatás és az innováció serkentésére 512, az infokommunikáció támogatására 169, a turizmusra 154, az energetikára 68, a foglalkoztatás és a képzés segítésére 619, a pénzügyi eszközökre pedig mintegy 720 milliárd forint jut.
    A négynapos  kiállításon a termékek és szolgáltatások bemutatásán kívül nagy hangsúlyt kapnak a kísérő rendezvények, például a szakmai fórumok. A megnyitót követően rendezték meg a jármű- és gépipari beszállítók fórumát azoknak az innovatív vállalkozásoknak, amelyek részt kívánnak venni Magyarország újraiparosításában.

Forrás:MTI