Jelentős gondokat okozott Pest megyében a sok eső

Jelentős gondokat okozott a keddi esőzés Pest megye több településén, főként Gödöllőre, Pomáz és Budakalász térségébe, valamint Dunakeszire riasztották a tűzoltókat – tájékoztatta a megyei katasztrófavédelem szóvivője szerdán az MTI-t.

    Csámpai Attila közölte: Gödöllő számos lakóházának pincéjében negyven-ötven centi magasan állt a víz, a művelődési központnál lévő gyalogos aluljárót pedig le is kellett zárni egy időre. A tűzoltók órákon át szivattyúztak Pomázon, a Budakalászi úton is, ahol egy csatornafedelet mosott el az eső. A nagy forgalmú úton rövid ideig közlekedni sem lehetett.
    Veresegyházon egy raktárt védő támfal mögött háromszáz négyzetméteren hatvan centi magasan gyűlt össze a lezúduló csapadék, amelynek a nyomása miatt a megrepedt támfalon át szivárogni kezdett a víz. Dunakeszi mélyebben fekvő utcáiban több lakóház pincéjét öntötte el a szakadó eső. Megyeszerte öreg fák fordultak ki az elázott talajból, rádőltek az úttestre vagy a kerítésre, eltávolításuk, feldarabolásuk szintén sok munkát adott a tűzoltóknak – mondta a szóvivő

Forrás:MTI