Jelenleg 17 útszakasz, többségében mellékút van lezárva

 A megáradt Alsó-Válicka patak miatt víz alatt álló terület a Zala megyei Bánokszentgyörgyön 2014. szeptember 13-án. Az ár- és belvíz miatt négy dunántúli megyében jelenleg 17 útszakasz, többségében mellékút van teljesen lezárva. MTI Fotó: Varga György

A megáradt Alsó-Válicka patak miatt víz alatt álló terület a Zala megyei Bánokszentgyörgyön 2014. szeptember 13-án. Az ár- és belvíz miatt négy dunántúli megyében jelenleg 17 útszakasz, többségében mellékút van teljesen lezárva. MTI Fotó: Varga György

    A nyugat-dunántúli megyékben számos félpályás korlátozás vagy útszűkület nehezítheti a közlekedést. A korlátozások száma folyamatosan változik, ezért utazás előtt érdemes a közlekedőknek tájékozódniuk az aktuális útviszonyokról – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.
    Arra kérik az autósokat, hogy főleg éjszaka fontolják meg, elindulnak-e. Ha az utazás mellett döntenek, fokozott óvatossággal és körültekintéssel vezessenek, mivel a vízátfolyásokat, iszapos útszakaszokat a korlátozott látási viszonyok miatt nehezebben vehetik észre.
    A közlemény szerint Vas megyében hét utat érint a lezárás. Vízátfolyás miatt lezárták a Molnaszecsőd-Döröske összekötő utat, a 7424-es jelű út Kerkáskápolna és Magyarföld, a 7455-ös jelű út Máriaújfalu és Farkasfa közötti szakaszát. Továbbá a 74172-es bekötőút egy szakaszát Felsőmarác településen, a 8712-es jelű utat Ják és Balogunyom között.
    A 74183-es jelű út Alsószölnök és az országhatár közötti, valamint a 74182-es jelű bekötőút egy szakaszát Szakonyfalu belterületén lezárták. Szakonyfalura a délutáni óráktól csak az ott lakókat engedik át.
    Zala megyében nyolc útszakaszt zártak le: a 74-es főút egy szakaszát Nagykanizsánál a Principális-csatorna áradása miatt. Vízátfolyás miatt lezárták a 6835-ös jelű utat Letenyén. Továbbá lezárták a 7407-es jelű utat Babosdöbréténél, a 7418-as jelű utat Bagladnál, a 7424-es jelű utat Szentgyörgyvölgynél.
    A 7538-as jelű út Murarátkánál, a 7538-as jelű út Letenye és Murarátka között sárátfolyás miatt, a 7421-es jelű út Baglad és Nemesnép között nem használható.
    Az M70-as autóút Tornyiszentmiklós felé vezető oldalán a 7-es főúti csomópontnál a lassító sávot lezárták, a két belső sáv azonban járható – olvasható a közleményben.
    Győr-Moson-Sopron megyében a 83125-ös jelű út a Cuhai-Bakony-ér áradása miatt Kajárpécnél egy szakaszon van lezárva vízátfolyás miatt.
    Veszprém megyében a Pápa-Vaszar-Gyarmat összekötő út, a Pápa és a takácsi elágazás, a Gerence patak áradása miatt van lezárva – olvasható a Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleményében.

Forrás:MTI