Jégpályán randiznak a magyar fiatalok

PrintA jégpálya ideális helyszíne a kikapcsolódásnak, a szórakozásnak, a testmozgásnak és az ismerkedésnek is – derült ki egy friss online felmérésből, amely a magyar fiatalok korcsolyázási szokásait kutatta. A válaszadók 47%-a randevúzott már a jégen, 59%-uk pedig akkor húz legszívesebben korcsolyát, ha esik a hó.

A Jégterasz online kérdőívét kitöltők többsége rutinos korisnak tekinthető, hiszen 68%-uk rendelkezik saját korcsolyájával, míg minden tizedik fiatalra jellemző az, hogy – saját híján – karácsonyra legszívesebben korcsolyát látna a fa alatt. A válaszadók 22%-a bérli a koriját, talán ez az oka annak, hogy 37%-uk a pálya kiválasztásánál fontosnak tartja, hogy van-e bérlési lehetőség, büfé, értékmegőrző. 42%-uk jellemzően oda jár korizni, ahol a legjobb a hangulat, 21%-ukat pedig befolyásolja, hogy melyik pálya esik legközelebb hozzájuk.

A nem reprezentatív felmérés válaszadóinak harmada a jégpályán hangolódik az ünnepekre, míg döntő többségük (59%) bármikor kapható a korcsolyázásra, csak essen a hó. 16%-uk nyilatkozott úgy, hogy a téli időszakban akkor legjobb korit húzni, ha süt a nap. A hideg időben a korcsolyázók fele legszívesebben forralt bort fogyaszt lélekmelegítő gyanánt, körülbelül a harmaduk a meleg teára esküszik, míg 12% a forró csokit vagy a kávét szereti két csúszás között.

A kérdőív arra is kereste a választ, hogy vajon a korcsolyázás összefügghet-e az ismerkedéssel? A beérkezett válaszok alapján kiderült: igen! A magyar fiatalok 46%-a szerint ugyanis a jégpálya ideális terep arra, hogy új szerelmet keressenek, sőt, százból öten mostani kedvesükkel is a korcsolyapályán ismerkedtek meg. 49%-uk pedig szervezett már randevút a jégre.

Bármi is legyen az, ami a jégpályára csábítja hazánk fiataljait, a korcsolyázás remek lehetőség arra, hogy télen is mozogjunk, sportoljunk – így gondolja a Jégterasz kérdőívét kitöltők közel harmada (30%), 63%-uknak azonban a korcsolyázás a legideálisabb alkalmat jelenti arra, hogy együtt szórakozzanak a barátaikkal, családjukkal, szerelmükkel.