Jazz világsztárok egy koncerten a Kodály Központban

November 9., 19 óra, Kodály Központ

Hiromi Uehara, a jazz egyik legjelentősebb zongoravirtuóza három hét múlva Pécsre érkezik! A japán művésznő Anthony Jackson-nal és Simon Phillips-szel ad koncertet a Kodály Központban november 9-én.

A zenei fenomén Hiromi akkor vált egy csapásra ismertté, amikor 17 éves korában Chick Corea-val együtt adott koncertet. „A zeném egyesíti azt, amit szeretek, azzal, ami szenvedéllyel tölt el”– vallja Hiromi. A zongoraművésznő koncertjein káprázatos technikai virtuozitással és kifogyhatatlan energiával veti bele magát abba a maga teremtette, életteli zenei világba, mely a jazzben gyökerezik, és továbbszárnyal a progresszív zene felé.

November 9-én ráadásul triójában a világ egyik legelismertebb dobosával, Simon Phillips-szel lép színpadra a Kodály Központban. A zenész rendszeresen dobolt többek között a The Who, a Judas Priest, Mike Oldfield és Gary Moore koncertjein, a nemzetközi zenész szakma több rangos díjjal ismerte el munkásságát. Anthony Jackson new york-i basszusgitáros szintén ismert és keresett zenész, több mint 500 zenei album 3000 számának elkészítésében működött már közre.

Zenésztársai kapcsán Hiromi így nyilatkozott: „Anthony dallamos zenét játszik, nagyon szeretek improvizálni vele. Simon szintén nagyszerű improvizáló, gyönyörűen szólaltatja meg a dobokat. Velük úgy érzem, hogy egy luxushajón vagyok, aminek a fedélzetén rengeteget játszhatok.”

 

www.kodalykozpont.hu

 

„Hiromi a jazz egyik legjelentősebb billentyű-virtuóza.”

The Guardian

 

„A játéka olimpiai értelemben véve atletikus volt: brutálisan hatásos, páratlanul fókuszált, fizikálisan fenséges.”

The New York Times

 

 

„Hiromi villámgyors futamokkal, hirtelen váltásokkal és kislányos kedvességgel kápráztatott el mindenkit.”

jazzma.hu

 

„Simon Phillips messze a világ egyik leghíresebb és legelismertebb dobosa, akinek a stílusa nemcsak szakmai tehetségét tükrözi, hanem határozott zenei érzékenységét is”

DrummerWorld