Japán életérzés a magyar füvészkertben

Alig két héttel azután, hogy Japánban hivatalosan is bejelentették a sakura kezdetét, Magyarországon is virágzásnak indultak a cseresznyefák. A gyönyörű természeti jelenség megfigyelésére évek óta lehetőség van az ELTE Füvészkertjében is, ahol idén egyebek mellett a japán kultúrát bemutató programokkal várják az érdeklődőket.

Japánban a legszebb időszak kétségkívül a tavasz beköszönte, és ezzel együtt a természet feléledésének csodás hetei. A sakura március közepétől májusig tart, ám szerencsére nem csak a szigetország lakói gyönyörködhetnek a lélegzetelállító látványban. A jó időnek köszönhetően immár Magyarországon is kezdetét vette a virágzás, mely megfigyelhető az ELTE Füvészkertjében, ahol a cseresznyefák alatt minden évben megrendezik a sakura ünnepet.

2016-ban a Japánspecialista utazási iroda is csatlakozik a „magyar hanamihoz”, amelyen a piknikezéshez a Füvészkerttel közösen számtalan, a japán kultúrát bemutató programot kínál, így bárki részt vehet például a gasztronómiai workshopon vagy manga- és animefoglalkozásokon, illetve kipróbálhatja a kokeshi-baba készítést és a hagyományos japán íjászatot valamint kardvívást.

A sakura ünnep idén két hétvégén, április 9-10-én. valamint 16-17-én kerül megrendezésre. A szervezők célja, hogy egy jó hangulatú, kellemes hanami piknik keretében hozzák közelebb a japán kultúrát a magyar közönséghez.

A Füvészkert és a Japánspecialista mindenkit szeretettel vár a sakura ünnepen április 9-10-én és 16-17-én az ELTE Füvészkertben (1083 Budapest, Illés utca 25.) 9 és 17 óra között! A részletes programokért, valamint további információkért látogasson el a Füvészkert weboldalára, valamint az esemény Facebook-oldalára.