Janika rajtra kész!

Ifjabb Tóth János pénteken újra versenyautóba ül. A hétszeres abszolút bajnok a Budapest-rali prológján (a Városligeti Műjégpályán) forgolódik majd egy Peugeot 207 S2000-essel – remélhetőleg a nézők nagy örömére. Merthogy ezúttal ez lesz a cél, nem pedig az, hogy bárkit is megelőzzön.

„Aki ismer, tudja, hogy nem vagyok nagy prológmenő, de most nem is az a cél, hogy gyors legyek. Próbálok majd kilinccsel előre közlekedni, úgy, hogy a nézők szeressék, hogy jó legyen nézni” – mosolygott ifjabb Tóth, aki csak bemutatót tart (néhány szerencsés beülhet mellé), a szombati éles rajtnál már csupán előfutóként lesz ott.

„Noha már két éve nem versenyzek, még nem vonultam vissza, úgyhogy igyekszem magam fitten tartani. Nem tudok ezzel kapcsolatban semmi konkrétumot mondani, de még nem engedtem el a versenyzést, szeretnék egyszer visszatérni, ha lehetőség adódik. Ezért hasznos előfutni is, hiszen most is lesz két új pálya, így legalább megismerem őket, valamikor még jól jöhet ez a tapasztalat” – mondta ifjabb Tóth, akinek több jó emléke van a Budapest-raliról, mint ahány rossz, úgyhogy kíváncsian várja a versenynaptárba hosszú idő után idén visszakerülő viadalt.

A pénteki program 17 órakor kezdődik a Vajdahunyad vár előtti rajtceremóniával, a prológon 18 órakor rajtol az első autó (a Műjégpályán fordított sorrendben mutatkoznak be a versenyzők, vagyis a végén a legjobbak). Ifjabb Tóth a mezőny előtt, majd a másodosztály és a historic mezőny, sőt az első osztály után is bemutatózik – vagyis négyszer láthatják őt a szurkolói.

Szombaton Szentendre központtal zajlik a viadal – a Duna korzón építik fel a szervizparkot, és kilenc gyorsasági szakaszt teljesít a mezőny.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*