James Van Der Beek már csak nevet Dawsonon

Örökre szerelmes tinédzser marad James Van Der Beek, a kultikus Dawson és a haverok szappanopera főszereplője, de legalább ő maga is képes nevetni a saját skatulyáján. A Magyarországon nemrégiben bemutatott Ne bízz a ribiben! című szitkomban önmagát alakítja az egykori szívtipró: kiégett színészt játszik, aki bármit tehet, a rajongók kizárólag azt várják tőle, hogy párás tekintettel ismételje el a Katie Holmes-nak szánt szerelmi monológot.

A Dawson és a haverok 11 éve véget ért, ám a sorozat nem engedi, hogy a színész elszakadjon tőle. Katie Holmes mellett James is világsztárrá vált ugyan, de a főiskolát abbahagyta és színészi munkáival is hiába bizonygatja, hogy sokkal több van benne Dawson szerepénél, amire annak idején 500 tehetséges fiatal közül választották ki. Humorérzéknek és öniróniának azonban nincs híján a színész, számos Dawson paródiában szerepelt már és örömmel elvállalta a Ne bízz a ribiben! egyik főszerepét, ahol a saját sorsán viccelődik. Tegyük hozzá, kiválóan. “A Ne bízz a ribiben! premierje után egyre többen kezdtek az utcán a saját nevemen szólítani, ami hatalmas előrelépés az elmúlt tíz évhez képest. Időről időre leültem beszélni a sorozat alkotóival, hogy együtt találjuk ki, hogyan lehet a legtöbbet kihozni a karakterből, vagyis belőlem” – mondta James Van Der Beek egy interjúban.  A szitkomot Magyarországon kizárólag a Comedy Central vetíti.

A sorozatban James Van Der Beek minden este más rajongó bombázóval bújik ágyba, ám ez nem teljesen fedi a valóságot. A színész nem nagy csajozógép, bár egy feleséget már elfogyasztott, de azóta Izraelben újranősült és három kisgyermekükkel boldog családi életet élnek. Bár sokan szerették volna, soha nem került igazán közel Katie Holmeshoz.

Aki kíváncsi az igazi Van Der Beek élményre, valamint a „ribire” és bájosan naiv lakótársára, kapcsoljon a Comedy Central műsorára, ahol minden szerdán 21 órától duplán láthatók az új részek.