Jáksó: a barátnőkkel kezdeni is kell valamit

Érkezik az Agymenők 8. évada a Comedy Central képernyőjére, aminek a sorozat legnagyobb hazai rajongója, Jáksó László is örül. A műsorvezető úgy érzi, sok a hasonlóság ifjúkori énje és Leonardék között.

Soha nem voltam elméleti fizikus, geek viszont igen. Mindig kilógtam a sorból. Diákkoromban folyamatosan túlgondoltam olyan egyszerű dolgokat, amelyek másoknak zsigerből jönnek” – magyarázta Jáksó László, aki az Agymenők hihetetlen nemzetközi sikeréről is felállított egy teóriát. Szerinte „ez az a műsor, amit néznek a kockák és azok is, akik az iskolában meg akarták ruházni őket.”

Jáksó mélységesen átérzi a négy szakmájában kiváló, a „való világban” azonban kissé félszegen topogó barát helyzetét, akik csak hihetetlen nehézségek árán tudtak becsajozni. Leginkább Leonard a szimpatikus a számára, ő ugyan megkaparintotta az álomnőt, Penny-t, azt viszont nem mindig tudja, mihez kezdjen vele. „Huszonévesen végre lett barátnőm és ugyanazokkal a kérdésekkel szembesültem, mint ő. Rettegtem például attól, hogy egy bulin táncolnom kell. Pedig mindegyik lány feltételez némi lazaságot, közös programokat. Leonardhoz hasonlóan mindig rossz válaszokat adtam ezekre a kérdésekre és romantikus film helyett a Hegylakó 2-re vittem el az aktuális barátnőmet. Mondjuk az akkori tablóképem láttán már az is csoda, hogy lett csajom” – mondta nevetve Laci.

A műsorvezető változtatni akart és ehhez szembe kellett néznie a legnagyobb félelmeivel. „Láttam egy kiírást, hogy esküvőkre versmondókat keresnek. Ez egy introvertált ember számára a legnagyobb próbatétel, nehezebb mint a tévézés, hiszen ki kell állni a közönség elé. Bevállaltam. Nagyon féltem, de egyre jobban ment, ellestem a kunsztokat. Idővel már videóztam is a versmondás után – egy videósnak pedig soha nem kell táncolnia” – mesélte a műsorvezető, aki mostanában főleg eredeti szakmájával, programozással foglalkozik. Új technikai rendszerek, megoldások érdeklik.

A Comedy Centralra december 5-én 20:00-kor érkeznek meg az Agymenők új, Magyarországon soha nem látott részei. Jáksó már várja a premiert. „Fordulóponthoz érkezik a történet, kíváncsi vagyok, hogy Chuck Lorre hét évad után mivel tudja megújítani a sorozatot. A fickó ugyanis egy zseni” – mondta az Agymenők legnagyobb hazai rajongója.