Izraelben aggodalommal követik a párizsi történéseket

Izraelben aggodalommal figyelik a franciaországi merényleteket, köztük a kóser szupermarketben pénteken túszul ejtettek sorsát.

    “Szívünk és imáink testvéreinkkel vannak Franciaországban” – írta Reuven Rivlin államelnök Twitter-üzenetében.
Avigdor Liberman külügyminiszter azt mondta, hogy a jeruzsálemi vezetők “aggodalommal követik figyelemmel a párizsi eseményeket”, és folyamatosan kapcsolatban vannak a Párizsban lévő izraeli külképviselet munkatársaival. “A harmadik napja tartó terrortámadás nem csak a francia nép vagy a Franciaországban élő zsidók, hanem az egész szabad világ ellen irányul” – jelentette ki a külügyminiszter.
“Ez a szélsőséges iszlám sötét erőinek újabb kísérlete, hogy félelmet és rettegést árasszanak a nyugatra, de a teljes nemzetközi közösségnek falként, elszántan meg kell állítania ezt a terrorizmust” – tette hozzá.
Benjámin Netanjahu miniszterelnök telefonos értekezletet tartott Libermannal, valamint külügyi és nemzetbiztonsági illetékesekkel.
A tízes tévécsatorna pénteki beszámolója szerint a kormányfőt rendszeresen tájékoztatják és az izraeli hatóságok állandó kapcsolatban vannak francia partnereikkel.
Netanjahu utasította az összes illetékes izraeli kormányzati szervet, hogy adjanak meg minden szükséges segítséget a francia hatóságoknak, valamint elrendelte a Franciaországban lévő izraeli külszolgálatok, és az ottani zsidó intézmények védelmi szabályozásának megújítását.

Forrás:MTI