Izgalom a versenyzőknek és a nézőknek a III. Gyulai Várfürdő Kupán

Egy szuperspeciál és hét szelektív szakasz, 589 kilométeres össztávval: kialakult a Cargo Racing Kft. szervezésében június 6-8-án megrendezésre kerülő tereprali-futam, a III. Gyulai Várfürdő Kupa útvonala, amelynek kidolgozását a versenyigazgató, Polgár László végezte el.

A terepralisok egy évnyi kihagyás után térnek vissza a Viharsarokba, ahol a korábbi években nagy sikerű, élvezetes versenyeket futottak. Idén a június 6-án, péntek délután lebonyolítandó rövid szuperspeciál szakasszal indítanak, majd másnap négy, a zárónapon pedig három szelektív szakaszt futnak az öt érintett település, Gyula, Sarkad, Sarkadkeresztúr, Doboz, Kötegyán és Tarhos térségében.

“Nyugodtan mondhatom, hogy a korábbi, itteni versenyekhez hasonlóan ezúttal is élvezetes, a versenyzők számára komoly kihívást jelentő, a nézők számára pedig jól megközelíthető pályákat sikerült kidolgoznunk. Elég sok időt töltöttem az utóbbi időben a térségben és nagyon jó volt azt tapasztalni, hogy az érintett településeken, azok környékén mindenki várja, hogy újra megérkezzen a tereprali-mezőny. Köszönettel tartozunk az öt település önkormányzatainak és az egyéb illetékeseknek, akik rendkívül konstruktívak és tényleg minden segítséget megadnak a szervezéshez, a verseny előkészületeihez és a lebonyolításhoz” – mondta az útvonalért felelős versenyigazgató, Polgár László, aki évek óta részt vesz olyan nagy nemzetközi tereprali-futamok szervezésében és lebonyolításában is, mint például a szaúd-arábiai Hail Baja.

“Mivel többen is jelezték, hogy nem enduro motorral szeretnének részt venni az eseményen, hogy összemérhessék tudásukat a profikkal, a verseny egyik újítása az lesz, hogy engedélyezzük számukra az indulást. Ők csak a lezárt szakaszokon motorozhatnak, a közúton szállítani fogják a járműveiket. Ez a lépést azt mutatja, hogy a rendező mindent megtesz a sportág népszerűsítéséért. Nagyon bízom benne, hogy sportszakmai fronton és a látványosságot tekintve is jó versenyünk lesz. Az biztos, hogy Cargo Racingnél jól döntöttek, amikor nekiláttak a verseny feltámasztásának, hiszen nem csak hazai, hanem külföldi versenyzők is érdeklődnek a futam után, ami mindenképpen jó hír” – fogalmazott Polgár László.

Fontos információ a III. Gyulai Várfürdő Kupával kapcsolatban, hogy a nézők a szuperspeciált, a szelektív szakaszokat és a szervizparkot is ingyenesen tekinthetik meg. Utóbbit Gyula szívében, a Vértanúk útján alakítják ki, míg a nézői pontokat – a szakág szabályainak megfelelően – csak később adhatják közre a szervezők.