Izgalmas, sztárfellépőkkel egybekötött programokon vehetnek részt a gyermekek az Újbudai Vízimajálison

Színes programokkal és ismert sportolókkal, várják a „Nem vagyunk mi kispályások” szervezői az óvodás és iskolás gyermekeket az Újbudai Vízimajálisra május 21-én, ahol a szurkolói pályázat legjobbjait a tavalyihoz hasonlóan idén is egy nagyszabású családi napon díjazzák!

Az 17. FINA Világbajnokságot szervező Bp2017-en résztvevő magyar versenyzőknek szervez szurkolótábort az Összefogás XI. Sportegyesület a Kamaraerdei Ifjúsági Parkban. A 4–18 év közötti gyermekek és fiatalok részére meghirdetett, „Nem vagyunk mi kispályások” című pályázat életre hívója az ötgyermekes, aktívan sportoló édesanya, Király Nóra, Újbuda alpolgármestere.

A tavalyi évhez hasonlóan ebben az évben is óriási népszerűségnek örvend a szurkolói pályázat, amelyre összesen 75 pályamű érkezett az ország minden tájáról. A pályázók ezúttal a hazai rendezésű 17. FINA Világbajnokság apropóján fotó- és videó pályázatukkal buzdítják nemzetünk úszóit, vízilabdázóit, műugróit, szinkronúszóit és nyíltvízi úszóit.

A rendezvény díszvendége Simicskó István, honvédelmi miniszter.

Király Nóra ismertette a rendezvény célját, és az előkészületekről is elárult néhány részletet:

– Nagyon fontos, hogy minél korábban szerettessük meg a sportot a gyerekekkel, hiszen annál nagyobb eséllyel épül be majd az életükbe a rendszeres testmozgás, amely a kiegyensúlyozott élet elengedhetetlen része. A sport kiemelkedő része családunk életének is: férjemmel és a gyerekekkel nagyon sokat sportolunk, és az egészségesen táplálkozunk. Meggyőződésem, hogy a gyerekeim ezért nem kapják el a betegségeket, hiszen nagyon erős az immunrendszerük. Minden családot arra buzdítok, hogy motiválják gyermekeiket a mozgásra, hogy megszerezhessék a sport okozta örömöket. Csapatommal nagy erőkkel készülünk az ingyenes családi napra, a tavalyihoz hasonlóan érdekes, sportos programokkal várjuk a gyermekeket a kikapcsolódás és a családok összekovácsolása érdekében.

A csapatok számos ajándék mellett a helyszínen szoríthatnak majd kedvenceikért, valamint különböző sportvetélkedőkön mérhetik össze tudásukat, kipróbálhatnak különböző sportokat, és találkozhatnak magyar vizes sportok régi és új kedvenceivel is. A fellépők között Lola és

Tolvai Reni szerepel, akik izgatottan várják, hogy énekelhessenek a gyermekeknek. A műsorvezető pedig a közismert, kétgyermekes édesanya, Peller Mariann lesz. A szervezők buzgón készülnek vicces játékokkal, a sportág nagyjaival, közkedvelt sportolókkal, kézműves sátorral, szuper vetélkedőkkel, kedvelt előadókkal, ugráló várral és még sok érdekességgel, meglepetéssel.

Nem utolsósorban az is kiderül, hogy vajon melyik iskola tanára, felkészítője, nyeri meg a kétszemélyes, egyhetes tengerparti utazást.

Az egyesület a Bp2017 Nonprofit Kft-vel karöltve, az EMMI Sport Szakállamtitkárság támogatásával, a Magyar Vízilabda Szövetség szakmai támogatásával, Budapest Főváros és a megyei sportreferensek, a Formatex Kft, az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány és további civil szervezetek együttműködésével hozta létre a pályázatot és az Újbudai Vízimajálist.