Istenes Bence megtolta a műsort- Fél év alatt duplázott az Önindító

Az idén kétéves 89.5 Music Fm tavaly augusztusban újította meg reggeli műsorát, az Önindítót. Az Istenes Bencével ráerősített műsor – alig fél év alatt – majd’ kétszeresére növelte hallgatottságát a fővárosban – derül ki a legfrissebben mért hallgatottsági adatokból.

 

Reggeli műsorok fővárosi hallgatottsági adatai 18-39-es korosztályban. Forrás: TNS Hoffmann-Mediameter 2013.dec-2014.jan-2014.feb.

 

A legfrisebb adatok szerint majd’ kétszeresére nőtt az elmúlt fél évben a 89.5 Music Fm reggeli – a fővárosi rádiók közt előtte is vezető státuszú – műsorának hallgatottsága. Az Önindító korábbi műsorvezetői, István Dániel és Pordán Petra mellé tavaly augusztusban érkezett Istenes Bence, s azóta ugrott meg jelentősen a műsor hallgatóinak száma. A 18-39-es korosztályban, a nem országos, budapesti rádiók közt ezzel már kétszer akkor hallgatottsága van a műsornak, mint az őt követő Juventus rádió reggeli adásának, s a kereskedelmi szempontból legrelevánsabb célcsoportban, a 18-49-es korúak közt is magasan vezet kategóriájában, a budapesti hallgatók körében mért adatok szerint.

 

Hasonló a helyzet az adók teljes műsorsávjának – a fővárosi közönség körében mért adatinak – összehasonlításakor. A budapesti adók mezőnyében itt is a Music Fm vezet. Amennyiben a listába az országos csatornákat is belevesszük, a rádiós piac legifjabb adója stabil második, maga mögött tudva a Kossuth és Petőfi rádiót is, a fővárosban mért adatokra kivetítve.

 

Nem országos rádiók „budapesti” hallgatottsága 18-59-es korosztályban. Forrás: TNS Hoffmann-Mediameter 2013.dec-2014.jan-2014.feb.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*