Ismét pontokat szerzett az olasz bajnokságban a motoros Gyutai Adrián

 

Gyutai Adrián, a Tomracing Motorsport gyorsaságimotorosa a 14. helyen ért célba, de utólagos versenybírói döntés miatt hivatalosan 13. lett a 41 induló közül, s ezzel három pontot szerzett az olasz bajnokság hétvégi mugellói futamán.

    A paksi versenyző menedzsmentjének tájékoztatása szerint a magyar motoros ezúttal egy olasz csapatnak, a MIF Factorynak az idei Hondájával állt rajthoz, az időmérő edzésen a 16. rajtkockát szerezte meg, a szombati versenyen pedig nagyot csatázott a 9-16. pozíció között, s bár a 10-11. helyen fordult be a célegyenesbe, a leintés pillanatában tizennegyedikként haladt át a célvonalon.
    Gyutait a vasárnapi második futamon egy műszaki hiba fosztotta meg az újabb pontszerzéstől.
    “Ezúttal nem került sor a szokásos csütörtöki tesztelésre, így először csak a pénteki két szabadedzésen próbálhattam ki a motort, ami komoly technikával van felszerelve, s ezt fokozatosan kellett megszoknom” – mondta az MTI-nek a magyar versenyző, aki hozzátette, elégedett volt az eredményével, ugyanakkor sajnálja, hogy nem volt lehetősége jobban megismerni a Hondát, s hogy vasárnap a benzinpumpa hibája miatt nem tudta befejezni a futamot.
    Gyutai Adrián három forduló után hét ponttal holtversenyben a 14. helyen áll a 40 motorost felvonultató összetett pontversenyben. A hat állomásos olasz bajnokság július második hétvégéjén, Imolában folytatódik.

Forrás:MTI