Ismét Gallery Weekend Budapest-2016. szeptember 10–11.

A Kortárs Galériák Egyesülete és a Kreatív Platform Kortárs Művészeti Alapítvány ismét megrendezi a Gallery Weekend Budapest szeptemberi galériás fesztiválját, Budapest Főváros Önkormányzata kiemelt támogatásával.

 

2016. szeptember 10–11-én eljön ismét a budapesti kortárs kereskedelmi galériák szezonnyitó fesztiváljának az ideje. Idén is színes programokkal várjuk a közönséget közel 20 helyszínen. A kiállítók között találjuk – többek között – a konceptuális művészet egyik nagy klasszikusát, Halász Károlyt, illetve olyan középgenerációs konceptuális nőművészeket, mint Csáky Marianne, Benczúr Emese, Eperjesi Ágnes vagy az észt Marge Monko. A GWB-ben minden műfaj megtalálható a figurális festészettől (Bodoni Zsolt, Moizer Zsuzsa, Losonczy István) az absztrakción át (Keserü Károly) a konceptuális művészetig (Kokesch Ádám, Tibor Zsolt, Szabó Dezső, Felsmann István, Trapp Dominika). A fiatal magyar nemzedéket erősítik a friss ízt hozó kelet-európai vendégkiállítók, közöttük a szerb Vladimir Miladinović, az észt Anu Vahtra és a cseh Klára Hosnedlová. A fotó különféle irányzatai és nemzedékei – Vető Jánostól Dobos Tamásig – egészítik ki a gazdag képzőművészeti programot.

 

A résztvevő, nemzetközi színvonalon dolgozó galériák most is a főváros legjobbjai közül kerülnek ki: acb Galéria, Art+Text Budapest, Chimera-Project, Deák Erika Galéria, Horizont Galéria, INDA Galéria, Kisterem, Knoll Galéria, Molnár Ani Galéria, Galéria Neon, NextArt Galéria, TRAPÉZ, Várfok Galéria, VILTIN Galéria és Vintage Galéria.