Ismét együtt támad a Merencsics-Varga páros

SOLID RACING TEAM – Székesfehérvár Rallye 2014 Merencsics Árpád – Varga Sándor, Suzuki Swift GTi

SOLID RACING TEAM – Székesfehérvár Rallye 2014
Merencsics Árpád – Varga Sándor, Suzuki Swift GTi

Úgy tűnik, az idei év során többet nem kell a fejét törnie Merencsics Árpádnak azon, ki fog segédkezni neki a Historic Bajnokság egy-egy fordulóján. Tavalyi segítője, Varga Sándor ugyanis visszaül a Suzuki Swift GTi-be, a nagyatádi pilóta mellé, hogy segítse munkáját. A Merencsics-Varga duó tehát ismét együtt, ám ezúttal már a SOLID Racing Team színeiben vág neki a június 13-15-ei Székesfehérvár Rallyenak, ahol csak egy a célunk: jól érezni magukat.

Merencsics Árpád: Miskolccal ellentétben most viszonylag gyorsan megoldódott a navigátor-problémám: a jobb oldalamra ismét visszaül Varga Sándor, akivel a tavalyi szezont abszolváltuk. Ennek fényében sokkal nyugodtabban tudok készülni a soron következő megmérettetésre, a Székesfehérvár Rallyera.

A fehérvári rajtba már egységes csapatmegjelenéssel fog odaállni a SOLID Racing Team képviselete, így mi is új dekorba öltöztetjük a Suzuki Swift versenygépünket. A külső mellett a belső is megújul: azokat a hibákat, amik a miskolci derbin felmerültek az autóban, most még javítgatjuk, hogy a hétvégére minden tökéletesen összeálljon.

Nem lesz hosszú versenyünk, hiszen mindössze csak 6 gyorsaságit kell majd teljesítenünk a vasárnap folyamán. Abszolút megoldható feladat, csak egyre kell majd koncentrálnunk: az elejétől fogva meccsben kell lennünk a többiekkel, különben nem lesz időnk arra, hogy ledolgozzuk az esetlegesen felhalmozódó hátrányt. Mindegyik szakasz ismeretlen lesz számomra, de amennyire lehet, igyekszem belőlük felkészülni régebbi videók alapján. Talán a hosszabbik gyors lesz az, ami sorsdöntő lehet az eredményt illetően. A tavalyi Budapest Rallyen azonban kiderült, hogy a Suzuki igen jól szerepel a kanyarokkal tűzdelt szakaszokon, így bizakodva tekintek a derbi elé. Elvárásaim nincsenek, mindössze egy jó hangulatú versenyhétvégét szeretnénk végigcsinálni.

 

Varga Sándor: A közösen abszolvált tavalyi szezon végén úgy váltunk el Árpival egymástól, hogy én szeretném kipróbálni magamat más pilóta mellett is, más versenyautóban, de amennyiben úgy alakul, akkor ott tudjuk folytatni a közös munkát, ahol abbahagytuk. Az év eleji tervek szerint idén Németh Peti, alias Szelep mellett segédkeztem volna, de végül az a projekt meghiúsult. Miután láttam, hogy Árpi folyamatos navigátorhiánnyal küzd, gondoltam, élek a lehetőséggel, és felajánlottam neki a segítségemet – arról nem is beszélve, hogy már nekem is rettentő módon hiányzik a versenyzés.

A Székesfehérvár Rallyen tehát már ismét együtt támad a Merencsics-Varga páros, s remélhetőleg ez az egész szezonban így marad. Kíváncsian várom az „első” közös szereplésünket, hiszen habár a pilóta és a kocsi a régi, mégis egy új csapatban kell majd helytállnunk. A korábbi, fehérvári viadalokon csak a bátyám vett részt versenyzőként, én akkor még a pálya széléről szurkoltam neki, ezért abszolút ismeretlen lesz számomra az összes gyorsasági szakasz. Egy a célunk – mind a soron következő forduló, mind pedig a bajnokságra –, mégpedig az, hogy jó hangulatot teremtsünk az autóban – a többi meg majd jön magától.