Ismertették a Shakespeare Bál programját

A Magyar Állami Operaház kedden ismertette a 2016. február 6-án tartandó Shakespeare Bál programját.

    A 21 órakor kezdődő főműsorban, amelyet Anger Ferenc, az Operaház művészeti igazgatója és Solymosi Tamás balettigazgató rendez, fellép a dalszínház három szopránénekesnője, Rálik Szilvia, Sáfár Orsolya és Szemere Zita, valamint a Magyar Nemzeti Balett táncművészpárosa, Starostina Kristina és Apáti Bence. A Magyar Állami Operaház zenekarát Halász Péter főzeneigazgató vezényli.
    A William Shakespeare halálának 400. évfordulója alkalmából az angol reneszánsz dráma legnagyobb alakjának világából merítő est – már korábban bejelentett – sztárvendége Plácido Domingo lesz. Ókovács Szilveszter, az Operaház főigazgatója a keddi budapesti sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: Domingo igazi reneszánsz ember, aki ma is aktív mint bariton, és minden réteg értékeli a művészetét. Kiemelte azt is, hogy még sohasem énekelt az Operaház színpadán.
    Domingo videóüzenetben köszöntötte a sajtótájékoztató résztvevőit, melyben elmondta, hogy nagy öröm számára a meghívás, és alig várja a bált.
    Az est fénypontja Plácido Domingo fellépése lesz a bálterem esti főműsorában. Domingo Verdi Macbeth és Álarcosbál című operáiból énekel, valamint zarzuela dalokat ad elő.
    A főműsor után a nagyszínpadon az Operaház rézfúvós művészeiből alakult különleges Opera Big Brand vérpezsdítő zenei összeállítását a KFT Zenekar, a Back II Black, és a Mystery Gang műsora követi.
    A patinás Operaház egyéb helyszínein még számos zenei produkciót élvezhetnek a bálozók, fellép többek közt az Excanto Dallos Erikával és Kaposi Júliával, Farkas Sándor bárzongorista, Gyöngyösi Ivett, valamint Ónodi Eszter és a W. H. zenekar, amely aktuális zenei környezetbe helyezi William Shakespeare szonettjeit és dalait.
    A műfajok keveredésének különleges találkozása másutt is megjelenik: a reneszánsz költészetet és zenét ugyancsak modern köntösben tálalja Artone és NB, Német András tekerőlantművésszel közösen. Produkciójukban a reneszánsz korban is közkedvelt tekerőlant fuzionál a 20. század rap zenéjével.
    Lesz reneszánsz kaszinó, az ételről pedig a Zsidai Gasztronómiai Csoport és Litauszki Zsolt séf gondoskodik.
    Az Operaház februári jótékonysági báljára – a tudósok és a sportolók után – idén a kereskedelmi szféra legjelentősebb képviselőit invitálják. Az esemény fővédnöke Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, házigazdája Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója lesz.

Forrás:MTI