Iskolai zaklatás a téma a Radnótiban

A Radnóti Színház pedagógusoknak szóló, soron következő workshopján az iskolai zaklatás kerül előtérbe, a színház Gina című előadásához kapcsolódóan. Az érdeklődőket január 22-én várják a Keres Emil próbaterembe. Az esemény díjmentes, de regisztrációhoz kötött.

P+R – Pedagógus és Radnóti – A Radnóti fontos „parkolóhelye” pedagógusok számára, célja, hogy szorosabbra fűzze a tanárok és a színház közötti kapcsolatot, és segítse a többlépcsős program minél több osztályhoz való eljuttatását.

“Az iskolai zaklatás témája nem játék” – mondják a P+R műhelymunka szervezői. “Mégis játékon – drámapedagógiai és szociodrámás formákon – keresztül lehetséges olyan kapcsolódási módokat nyújtani a diákoknak, amik megalapozzák a bullying témájáról való közös gondolkodást.”

A Radnóti következő P+R workshopján a Gina című előadáshoz kapcsolódó – iskolai csoportoknak igényelhető – előfoglalkozást próbálják ki a pedagógusokkal. Egy fiktív középiskola fiktív osztályaként vizsgálnak meg különböző csoportdinamikai helyzeteket. Arról játszanak és beszélgetnek közösen, milyen szereprendszer veszi körül az iskolai zaklatást, mik lehetnek az egyes szereplők indítékai, mi jelenthet segítséget egy ilyen helyzetben.