Irodát nyitott Debrecenben a Trenkwalder

 Trenkwalder02Dr. Papp László, Debrecen vállalkozói vagyonért és városstratégiáért felelős alpolgármestere nyitotta meg kedden a Trenkwalder új debreceni irodáját. Magyarország legnagyobb személyzeti szolgáltató vállalata közvetlen jelenlétével is erősíteni kívánja hozzájárulását a térség munkaerőpiaci rugalmasságának növeléséhez.

A Trenkwalder munkaerő-közvetítésen és különféle kiszervezett személyzeti tevékenységeken (bérszámfejtés, irattári és HR-szolgáltatások stb.) kívül munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozik: országos szinten évente mintegy 8000, debreceni partnereinél is immár több mint 200 főt foglalkoztat kölcsönzött munkavállalóként.

„A helyi jelenlét alapvető feltétel ahhoz, hogy a térségben élő munkavállalókat és a jelenlévő vállalkozásokat gyorsan és pontosan szolgáljuk ki – magyarázza Fehér Tamás, a Trenkwalder ügyvezetője. – Miközben csaknem két évtizedes tapasztalatunk van a munkaerő-toborzásban, nagy hangsúlyt fektetünk a kölcsönzési tevékenységre is. Sok fiatal pályakezdő számára ma ez az egyetlen lehetőség arra, hogy belépjen a munka világába. Ők az így szerzett tapasztalatok és referenciák alapján már jóval nagyobb esélyekkel tudnak továbblépni akár más cégek állandó munkatársaként is.”

A munkaerő-kölcsönzés főként szezonálisan ingadozó termelést végző, szakképzett munkaerőt igénylő vállalatok számára kínál rugalmas, az üzleti helyzetekre gyorsan reagáló megoldást. Emiatt sem meglepő. hogy ma már a foglalkoztatottak mintegy 4 százaléka dolgozik ebben a formában.  Bár inkább a fizikai munkakörökben jellemző foglalkoztatási módszer, a szellemi kölcsönzöttek aránya is növekszik: a teljes munkaerő-kölcsönzésen belül lassan megközelíti a 20 százalékot. A 25 év alatti kölcsönzött munkavállalók a teljes állomány közel egynegyedét teszik ki.

A Trenkwalder mind közvetítési, mind kölcsönzési tevékenysége során elsősorban az adott régión belüli elhelyezkedés lehetőségeit kutatja fel, de országos lefedettsége révén az egész országra kiterjedő ajánlatokat képes bemutatni ügyfeleinek.

„A lassan egy évtizede kiépült autópálya-kapcsolat, valamint a város hosszú évek óta zajló infrastrukturális fejlesztései számos hazai és külföldi tulajdonú közép- és nagyvállalatot csábítottak Debrecenbe az elmúlt időszakban – jelentette ki Dr. Papp László alpolgármester. – Őket követik második vonalként azok a professzionális szolgáltató cégek, amelyek segítenek abban, hogy az új helyzetben minél több, a térségben élő munkavállaló találja meg a számára leginkább megfelelő munkakört. Szívesen látunk városunkban minden olyan vállalkozást, amely olajozottabbá teszi a régió munkaerőpiacának működését.”