Irodalmi, zenei és gasztronómiai fesztivál Erdőbényén

2017.07.08-án szombaton, 18:00 órakor az Illés Pincészet előtt (3932 Erdőbénye, Kossuth út 1. sz.) visszatérő zenészeket, így  Dóka Attila és Winkler Flóra előadását láthatjuk.  A műsor címe: Nyugat Plusz: Rock, csipet kortárs irodalommal… Szabó zoltán Attila szervezésében.

2017.07.08-án szombaton, 18:00 órakor az Illés Pincészet előtt (3932 Erdőbénye, Kossuth út 1. sz.) visszatérő zenészeket, így
Dóka Attila és Winkler Flóra előadását láthatjuk.
A műsor címe: Nyugat Plusz: Rock, csipet kortárs irodalommal…
Szabó Zoltán Attila szervezésében.

Irodalmi előadásokkal, hagyományőrző, zenei és gasztonómiai programokkal várja a látogatókat idén újra a Bor, mámor, Bénye fesztivál július 6. és 9. között Erdőbényén.

    Idén kilencedik alkalommal szervezik meg a rendezvényt és várják a helyi borászatok kertjében koncertekkel, irodalmi felolvasásokkal, kézműves foglalkozásokkal, gyerekprogramokkal, borokkal és gasztronómiai különlegességekkel a vendégeket – olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.
    Július 6-án a fesztivál az erdőbényei borászok részvételével borkóstolóval indul a Budaházy-Fekete-kúria kertjében, ahol később a Magashegyi Underground ad koncertet.
    Másnap Demény Gergő gitárkoncertjére várják a vendégeket a Bardon Borászatnál, az Ábrahám Pincénél zeneovival készülnek a családosoknak, szombaton pedig Tóth Evelin és a Flamenco Nuevo előadását hallgathatja meg a közönség. Az esten a tradicionális flamenco ritmikáját Keck Mária táncművész produkciója fűszerezi meg, Tóth Evelin énekest pedig Illés János gitárművész kíséri.
    A Préselő Pincészet kertjében július 8-án a többnyire soul-funk alapokra épülő szabad szellemű Mörk ad koncertet, a Karádi-Berger Borászatban Bormámor irodalmi és zenei estet tartanak, a Vayi Borászatnál pedig Nyáry Krisztián Igazi hősök című irodalmi-történelmi előadására várják az érdeklődőket.
    Fellép még a különböző helyszíneken mások mellett Antonia Vai, a Babra, a Blue Motel zenekar, a Bogdán Norbert Trió, a Butterfly Effect, az Évkerék Társulat, a Fanfara Complexa, a Harp-Agon Z.T., Herczku Ági és a Banda, a Holddalanap és a Valami swing zenekar is.
    A négy nap során a gyerekeket a Rutkai Bori Banda koncertjére és Peppino Bohóc előadására várják, valamint szerveznek biciklitúrákat, evezést a Bodrogon, de számos táj- és borismereti, irodalmi, valamint építészeti előadáson is részt lehet venni.

Az Illés Pince  programjai (3932 Erdőbénye, Kossuth út 1. sz.):

2017.07.07. péntek
16.30 Harp-Agon Z.T.
19:30 Nemes “Kölyök” Gábor koncert

2017.07.08. szombat
15.00 Az „aszú története és gyógyászati felhasználása” Előadás az Illés Pince nagytermében, Max 40 fő.
18:00 Nyugat Plusz: Rock, csipet kortárs irodalommal…
21:00 Petruska koncert

(b-j) Szabó Zoltán Attila, Winkler Flóra, Illés János az illés Pince tulajdonosa és Dóka Attila.

(b-j) Szabó Zoltán Attila, Winkler Flóra, Illés János az Illés Pince tulajdonosa és Dóka Attila. Fotó: Juhász Melinda