Iraki menekültek megsegítésére gyűjtnek ma a magyarországi evangélikus gyülekezetek

Mai napon pénzadománygyűjtést indítanak az Ökumenikus Segélyszervezet egyik alapító egyháza és stratégiai partnere, a Magyarországi Evangélikus Egyház összes gyülekezetében. Az egyház elnöksége korábban levélben kérte fel tagjait, hogy csatlakozzanak az iraki menekülteket segítő pénzadománygyűjtő akcióhoz, s az augusztus 31-én tartott vasárnapi istentisztelet offertóriumát az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül ajánlják föl az iraki rászorultak támogatására.

Az elmúlt időszakban Észak-Irakban keresztény és más fenyegetett kisebbséghez tartozó családok tízezrei kényszerültek menekülni az életüket fenyegető üldözés és háborús helyzet elől. Az Ökumenikus Segélyszervezet elsőként csatlakozva a nemzetközi összefogáshoz megkezdte segélyprogramjának előkészítését, melynek elsődleges célja most a napról napra súlyosbodó válság miatt szenvedők alapvető szükségleteinek (ivóvíz, élelem, ruházat és személyes higiénia) biztosítása.

A szervezet jelenleg is helyszínen tartózkodó munkatársa eközben nemzetközi delegáció tagjaként végez tényfeltáró munkát Erbil és környéki menekülttáborokban. A tapasztalatok alapján ajánlásokat fogalmaznak meg nemzetközi egyházi hátterű szövetségük valamint az ENSZ szervezetei számára.

Az Ökumenikus Segélyszervezet ezúton kéri adományozóit, hogy a humanitárius krízis ártatlan áldozatainak gondjait felkarolva, támogassák menekülteket segítő munkáját!

A szervezet a 11705008-20464565 számlaszámon fogadja az átutalással illetve csekkbefizetéssel érkező pénzadományokat. A közleményben kérjük feltüntetni: „Irak”. A www.segelyszervezet.hu weboldalon bankkártya segítségével is lehetőség van gyorsan és biztonságosan eljuttatni a felajánlásokat. Köszönjük! – írta szerkesztőségünknek megküldött közleményben az

Ökumenikus Segélyszervezet sajtóosztálya.