Internal A CUPRA Magyarországon gyártott SUV-val bővíti kíná- latát 2024-ben

A CUPRA egy vadonatúj Magyarországon gyártott SUV-val bővíti elektromos palettáját, felgyorsítva ezzel növekedését a rendkívül versenyképes kompakt SUV szegmensben.
A vadonatúj elektromos SUV különböző hajtásláncokkal lesz kapható, köztük mHEVés PHEV változatokkal.
Az új SUV egy olyan új generációs PHEV technológiát használ majd, amellyel teljesenelektromos üzemmódban mintegy 100 km lesz a hatótávolsága.

A CUPRA megállíthatatlan lendülete tovább folytatódik, mivel a márka egy teljesen új SUV bevezetésével felgyorsítja elektromos palettájának
bővítését, hogy a gyorsan bővülő kompakt SUV szegmensben teret hódítson.

A elektromos meghajtású SUV-t úgy tervezték, hogy kitűnjön magabiztos megjelenésével, amely határozott érzelmeket és teljesítményt áraszt magából.
A teljesen új, elektromos meghajtású SUV mintegy 4,5 méter hosszú lesz, ami lehetővéteszi a tervező és mérnök csapatok számára, hogy olyan járművet fejlesszenek ki, amely magába foglalja a CUPRA márka lényegét, miközben tökéletes arányokat kínál ahhoz,hogy rendkívül versenyképes legyen a kihívásokkal teli A-szegmensben.
A SUV a mHEV és PHEV hajtáslánc-technológiát integrálja; a plug-in hibrid változat egy újgenerációs PHEV technológiát használ, amely lehetővé teszi, hogy 100 km-t tisztánelektromos üzemmódban tegyen meg.

A vadonatúj, elektromos hajtású SUV az Audi Q3 Sportbackkel együtt Magyarországon,az AUDI győri gyárában készül majd 2024-től.