Ingyenes, online környezetvédelmi képzés a kkv-k és családi vállalkozások számára

A körforgásos gazdaság lényege a gazdaságban szokásos lineáris termelési megoldások átalakítása a természetes folyamatokra jellemző körforgásra az anyagok, melléktermékek és hulladékok újrahasználata és újrahasznosítása által. Erről az Európai Unió is már külön irányelvet alkotott.

iposz_hanza_kovet

A képzés lebonyolítása

1. fázis: 1,5 nap interaktív ismeretátadás

Időpontja:       2020. november 25. 9-15 óra

                      2020. november 27. 9-13 óra

A képzés interneten keresztül, online módon történik, a résztvevők aktívan bekapcsolódhatnak a téma megvitatásába. A lebonyolítás módjával kapcsolatos technikai részleteket a jelentkezőknek külön közöljük majd.

Az első nap menete:

  • bemutatkozás, témafelvetés
  • a körforgásos gazdaság bemutatása
  • a hazai és nemzetközi trendek ismertetése
  • a vállalkozások működése és a környezetvédelmi kérdések összefüggése
  • a résztvevők szakmai kérdéseinek, problémáinak felvetése interaktív módon

A második nap menete:

  • válasz az első napon felvetett szakmai kérdésekre, problémákra
  • a lehetőségek és kihívások azonosítása
  • a mentorálást igénylő vállalkozások cégre szabott projekt-célkitűzései és a mentorálás további menetének meghatározása

2. fázis:         Mentorálás 2020. december elejétől 2021. február végéig terjedő időszakon belül

A vállalkozásnál azonosítható környezetvédelmi, energetikai, hulladékgazdálkodási intézkedések, javaslatok, fejlesztési lehetőségek azonosítása, nyomon követése és kivitelezésének szakmai tanácsokkal való támogatása. A mentorálási időszakban – amennyiben a pandémiás helyzet lehetővé teszi – a vállalkozásnál minimum egy alkalommal személyes tanácsadásra lesz lehetőség, a további tanácsadás online módon történik. Ez egy három hónapos időtartamon belül 3 találkozási, tanácsadási lehetőséget jelent vállalkozásonként.

3. fázis:      1,5 nap interaktív foglalkozás (2021. március)

A résztvevő vállalkozások projekt eredményeinek bemutatása, szakmai értékelése, további fejlesztési lépések kidolgozása. A lebonyolítás módja az aktuális járványügyi helyzet figyelembe vételével történik majd. Pontos időpontjáról és módjáról később küldünk ki tájékoztatást.

A képzés feltételei

A képzésen való részvétel térítésmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A képzés értéke vállalkozásonként 342 ezer forint lenne, amelyet most az Erasmus+ Program támogatásával térítésmentesen vehetnek igénybe a résztvevők.

Jelentkezés

A képzésre az alábbi regisztrációs ív kitöltésével lehet jelentkezni. A sikeres jelentkezésről a szervezők visszajelzést küldenek.
Jelentkezési határidő: 2020. november 20.