Ingyenes koncertet adott Sting és Shaggy a Hősök terén

 

 

Sting és a jamaikai-amerikai énekes Shaggy adott ingyenes koncertet november 24-én Budapesten, a Hősök terén a Hatoslottó 30. születésnapja alkalmából.

Sting brit énekes, zenész a Szerencsejáték Zrt. ingyenes koncertjén a budapesti Hősök terén 2018. november 24-én. MTI/Balogh Zoltán

Sting brit énekes, zenész a Szerencsejáték Zrt. ingyenes koncertjén a budapesti Hősök terén 2018. november 24-én. MTI/Balogh Zoltán

1988. október végén tartották az első Hatoslottó sorsolást. Kezdetben havonta, majd kéthetente, később pedig már hetente volt sorsolás. Akkoriban egy szelvény ára 10 forint volt. A Hatoslottó történetének eddigi legnagyobb főnyereményét 2008-ban vihette haza egy szerencsés játékos, aki csaknem 3 milliárd forinttal gazdagodott.
A Szerencsejáték Zrt. hosszú ideje elkötelezett a hazai kulturális élet támogatása mellett. A 2017-es évben a Hatoslottó játékadójának 80 százaléka, azaz 4,4 milliárd forint a Magyar Nemzeti Filmalap forrásait, az Ötöslottó játékadójának 90 százaléka, azaz 10,5 milliárd forint a Nemzeti Kulturális Alapot támogatta.

A közönség Sting brit és Shaggy jamaicai énekes koncertjén a budapesti Hősök terén 2018. november 24-én. MTI/Balogh Zoltán

A közönség Sting brit és Shaggy jamaicai énekes koncertjén a budapesti Hősök terén 2018. november 24-én. MTI/Balogh Zoltán

    Sting legutóbb 2017 őszén lépett fel Budapesten a 57th & 9th európai turnéja keretében.    A többszörös Grammy-díjas Sting (eredeti nevén Gordon Sumner) változatos és rendkívül sikeres karrierje során elképesztő mennyiségű slágerlistás dalt, számtalan elismerést és mintegy 100 millió eladott lemezt produkált. Az újhullám egyik meghatározó zenekarának, a Police-nak 1977 és 1983 között volt énekese és basszusgitárosa. Sting és a Police nevéhez olyan slágerek fűződnek, mint az All This Time, az Every Little Thing She Does Is Magic, a Demolition Man, a Driven to Tears, a Message in a Bottle, a Shape of My Heart, a King of Pain, az Every Breath You Take vagy a Next to You is.


    1984-től dolgozik szólóban, 1985 óta tizenkét albumot adott ki. Tíz Grammy-díjat nyert, valamint egy Golden Globe-, egy Emmy- és három Oscar-díjjelölést tudhat magáénak. Nevéhez olyan slágerek fűződnek, mint az Englishman in New York, a Fields of Gold vagy a Desert Rose.
    Az énekes 10. alkalommal játszott Budapesten: első magyarországi koncertje 1988-ban az Amnesty International turnéja során volt, amikor Peter Gabriellel, Bruce Springsteennel és Tracy Chapmannel a Népstadionban játszott. 2004-ben 250 ezer ember előtt lépett fel az ingyenes Kapcsolat koncerten a fővárosi Felvonulási téren, majd 2012-ben a Sportarénában koncertezett.
    Shaggy, azaz Orville Richard Burrell jamaicai énekes – akinek a nevéhez olyan slágerek fűződnek, mint az Oh Carolina, a Boombastic, az It Wasn’t Me” vagy az Angel – és a brit sztár 2018 áprilisában jelentette meg közös lemezét, a 44/876-ot, amelyet az Egyesült Királyság és Jamaika szigete inspirált: az album címe is a két ország körzetszámából áll össze.