Ingyenes koncertet ad karácsonyra a Karthago

Újra Budapesten zenélnek a rock elefántjai! Nagyszabású koncertet ad december 21-én a Petőfi Csarnokban minden idők egyik legsikeresebb rockbandája, a Karthago. Az ingyenes rendezvénnyel hű rajongóikat ajándékozzák meg Karácsonyra Szigetiék, akik ezúttal rég nem hallott dalokat is felvesznek a két órás repertoárba.

 karthago

Az ingyenes koncert természetesen nem csak a zenekar, hanem a legendás szórakozóhely, a Petőfi Csarnok meglepetése is azok felé, akiknek sok-sok élményük fűződik ide. 1985-ben a Karthago nyitotta meg a Városliget azóta már kultikussá vált buli helyét, öt évvel később 7500 fős közönséggel beállították és azóta is tartják a PeCsa szabadtéri nézőrekordját. A december 21-i koncerttel ezeket a közösen átélt, szép emlékeket akarják felidézni és ajándékul adni a rajongóknak.

„A Karthago több évtizedes sikere többek között abban áll, hogy nem törekszünk a mennyiségre: szeretünk inkább kevesebb, de igazán minőségi nagykoncerteket adni. Ezek nemcsak nekünk, hanem a rajongóknak is különleges alkalmat és élményt jelentenek” – mondta el Szigeti Ferenc, a Karthago alapítója és vezetője. Azt is elárulta: a decemberi PeCsa-koncert igazi kuriózum lesz, hiszen az örökzöld slágerek mellett régen hallott dalok is felcsendülnek majd.

A zenekar teljes erőbedobással készül a bulira, azt mondják: van még erő bennük bőven. „Nem érzem fáradtnak magam. Sőt! Rendszeresen edzem magam testileg és lelkileg is! A fiúkkal mindig is jó volt a kapcsolatunk, a próbák ezúttal is remek hangulatban telnek” – árulta el Szigeti.

Bár a Karthago 1985-ben átmenetileg feloszlott, soha nem hagyták cserben a rajongókat, és pár év múlva ismét koncertezni kezdtek. A sikerszéria azóta is tart, és bár nagyon megválogatják a fellépéseik helyszíneit, ilyenkor dugig megtömik a nézőteret, bulijaikra mai napig több ezren kíváncsiak. A formáció jövőre ünnepli 35. születésnapját, és izgalmas meglepetésekkel készülnek a Karthago-ünnepre, amelynek méltó felvezetése lesz az idei, december 21-i koncert. Az ünnepi alkalmat a Petőfi Csarnok karácsonyi hangulathoz illő dekorációkkal teszi még barátságosabbá, és a szervezők látványos gasztronómiai különlegességekkel is kedveskednek a vendégeknek.

Karthago koncert

Időpont: 2013. december 21., 18.30

Helyszín: Petőfi Csarnok (1146 Budapest, Városliget Zichy Mihály út 14.)

Vendégzenekar: Zöld a Bíbor Band

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*