Indul az ország legnagyobb ünnepi összefogása!

Ételt az éhezőknek, Otthont az otthontalanoknak, Esélyt az esélyteleneknek.

AZ ÖKUMENIKUS SEGÉLYSZERVEZET 20. ORSZÁGOS ADVENTI PÉNZADOMÁNYGYŰJTÉSÉHEZ BÁRKI CSATLAKOZHAT A 1353-AS ADOMÁNYVONALON

November 29-én, advent első vasárnapján 20. alkalommal hirdette meg Országos Adventi Pénzadománygyűjtését az Ökumenikus Segélyszervezet. Már az ünnepi sajtótájékoztatót indító gyertyagyújtás időpontja 13 óra 53 perc is a Segélyszervezet adományvonalára utalt. Ahogy a felhívás jelmondata az ’ÉTELT az éhezőknek, OTTHONT az otthontalanoknak, ESÉLYT az esélyteleneknek!’ is hangsúlyozza: ez az ünnepi összefogás nem az ajándékozásról szól. Azért gyűjt a Segélyszervezet, hogy egész évben segíteni tudja a nélkülözőket, kitörési pontokat tudjon kínálni a szegénységből. Idén is sokféleképpen lehet csatlakozni a december 31-ig tartó adománygyűjtéshez.

Két évtizede épülő ünnepi összefogás

Az Ökumenikus Segélyszervezet budapesti központjában tartott sajtótájékoztató az első adventi gyertya meggyújtásával vette kezdetét. Lehel László elnök-igazgató a 20. szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtés részleteinek ismertetése előtt visszatekintett az idén két évtizedes gyűjtés kezdeteire. Kiemelte, hogy már az 1995-ben indított első adventi gyűjtéskor a minél szélesebb összefogás megteremtése volt a cél, és a közösségépítés máig töretlen. Ennek az eredménye, hogy a szeretet.éhség. mézeskalácsszívvel ismertté vált gyűjtés mára az ország legnagyobb ünnepi összefogásává nőtte ki magát, melyhez az elmúlt évben már mintegy 1 millióan csatlakoztak. Lehel László bevezető prezentációjában ismertette az előző évi gyűjtésből megvalósított fejlesztéseket, így többek között a miskolci és orosházi családok átmeneti otthonainak megújítását és a gyulai fedélnélkülieket segítő központban megvalósult felújításokat. Hangsúlyozta: a kiemelt fejlesztések mellett a Segélyszervezet valamennyi központjának működéséhez és fejlesztéséhez évről évre jelentősebb támogatást biztosít év végi gyűjtés. Ma már a szervezet működése szinte elképzelhetetlen enélkül a széleskörű ünnepi összefogás nélkül.

A Segélyszervezet vezetőjét követően Lévai Anikó és Kovács Koko István jószolgálati nagykövetek buzdítottak mindenkit az összefogáshoz való csatlakozásra és mondtak köszönetet a gyűjtésben résztvevő partnereknek. Pálinkás Zsolt, az adománygyűjtéshez idén is csatlakozó Tesco működési ügyvezető igazgatója ismertette a november 16-án az áruházakban indított adománykupon akció részleteit és eddigi eredményeit. Károlyi Zsuzsanna, az E.On Hungária kommunikációs vezetője a vállalat és a Segélyszervezet egész éves együttműködésére tekintett vissza, kiemelve, hogy karácsonykor egy nagyszabású televíziós adománygyűjtés megvalósításában is támogatják a szervezetet.

A sajtótájékoztató végén a résztvevők egy tűzifából készült, 1353-as installáció utolsó darabjait helyezték el, ezzel jelezve: él a 1353 as adományvonal, és a beérkező adományokból valódi segítség lesz.

Sajtóinformációk a 2015-ös Országos Adventi Pénzadománygyűjtésről

Hogyan lehet csatlakozni?

A hagyományosan advent első vasárnapjától december 31-ig tartó gyűjtésre idén is közösségi- és segélyakciókkal, illetve komplex kommunikációs kampánnyal hívja fel a társadalom figyelmét a Segélyszervezet. Számos helyszínen és formában lehet csatlakozni Segélyszervezet adventi adománygyűjtéshez.

  • A 1353-as adományvonalon hívásonként illetve sms-enként 250 forinttal lehet csatlakozni az összefogáshoz.
  • Aki rendelkezik bankkártyával, a www.segelyszervezet.hu oldalon egyszerűen és biztonságosan adakozhat, de természetesen továbbra is lehet segíteni átutalással és csekken a 11705008-20464565 bankszámla számon is.
  • A segélyszervezet Adománypontot állított föl az Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvényen, ahol önkéntesek fogadják a pénzadományt a látogatóktól. A helyszínen lehetőség nyílik megismerkedni a Segélyszervezet munkájával, illetve idén először bankkártyával is lehet adományozni a helyszínen. Az adománypontnál a Segélyszervezet átmeneti otthonaiban élők által készített ajándéktárgyak vásárlásával is lehet segíteni!
  • Az ország bármelyik Tesco áruházának vevői 250 forintos adománykuponok vásárlásával támogathatják a Segélyszervezet munkáját. A november 16-án indult gyűjtés arca idén is Kovács Koko István, a Segélyszervezet jószolgálati nagykövete.
  • A nagyobb postákon kihelyezett gyűjtődobozokba dobott vagy csekken felajánlott adománnyal
  • Az Andrássy úton sétálók az Opera által szervezett Diótörő Fesztivál keretében árusított forralt bor és más finomságok árával támogathatják a kitűzött célokat.
  • Önkéntesként: A Segélyszervezet idén is várja mindazok jelentkezését, akik szívesen segítik önkéntesként az adománygyűjtést. Jelentkezés: onkentes@segelyszervezet.hu

Mire gyűjt a Segélyszervezet?

 A gyűjtést idén is hármas célkitűzéssel indítja el a Segélyszervezet: Ételt az éhezőknek, Otthont az otthontalanoknak, Esélyt az esélyteleneknek! Évente családok tízezreinek nyújt kézzelfogható segítséget élelmiszer, ruha vagy éppen tanszerek formájában, átmeneti otthonainkban családok százainak biztosít lakhatást és átfogó támogatást a továbblépéshez. És ami talán a legelőremutatóbb: az esélyteremtés, a valódi kitörési pontok a szegénységből. Hogy az állásukat elvesztett családfenntartókat segítse a munkakeresésben, hogy a gyermekeknek segítsen a szegénység okozta hátrányaik leküzdésében. Egy-egy családdal a Segélyszervezet munkatársai akár éveken át foglalkoznak, annak érdekében, hogy önállóan, külső segítség nélkül boldoguljanak.

http://www.segelyszervezet.hu/hu/szeretetehseg-2015