Íme, az idei MTV EMA nyertesei!

Lélegzetelállító színpadkép, a legtehetségesebb világsztárok és több tízezres rajongótábor – vasárnap este Rotterdamban díjazták a zenei élet legjobbjait az MTV Europe Music Awards gálán. Az est legnagyobb nyertese Justin Bieber volt, aki összesen három szobrocskát nyert, köztük a ’Legjobb dal’ és a ’Legjobb kanadai előadó’ kategóriákban, sőt a Belieber fanok idén újra megnyerték példaképüknek a ’Legnagyobb Rajongótábor’ díjat is. Az estét a Global Icon-díjas Green Day zárta, American Idiot című számával reflektálva a napokon belül esedékes amerikai elnökválasztásra.

ROTTERDAM, NETHERLANDS - NOVEMBER 06:  Bebe Rexha performs on stage at the MTV Europe Music Awards 2016 on November 6, 2016 in Rotterdam, Netherlands.  (Photo by Ian Gavan/Getty Images for MTV)

 

Hatalmas buli volt vasárnap este a rotterdami Ahoy stadionban, ahol immáron 23. alkalommal nyitotta meg kapuit az MTV Europe Music Awards gála. Az est háziasszonya, Bebe Rexha látványos belépője után Bruno Mars fellépése nyitotta a showt, aki a 24K Magic-et adta elő a teltházas csarnokban. Később a konferanszié is énekelt, először Martin Garrix oldalán adta elő az In the Name of Love című slágert, melyhez a dallamot a Netherlands Student Orchestra gyerekekből álló vonószenekara szolgáltatta, majd az I’ve Got U című szám következett. A fellépések és a konferálás mellett Bebe Rexha az este folyamán 15-ször öltözött át.

Az idei EMA-n Justin Bieber nyerte a legtöbb díjat, Sorry című számát 2016 ’Legjobb dalának’ választották, míg idei legnagyobb kihívójának, Beyoncénak öt jelöléséből egyet sem sikerült díjra váltania. Az est másik nagy nyertese Lady Gaga volt, aki a ’Legjobb Női’ és a ’Legjobb Stílus’ kategóriákban aratott győzelmet, de szintén két díjjal térhetett haza Martin Garrix, Shawn Mendes és a Twenty One Pilots is. Idén Prince tiszteletére az EMA szobrocskákat lilába öltöztették.

 ROTTERDAM, NETHERLANDS - NOVEMBER 06:  Zara Larsson performs on stage at the MTV Europe Music Awards 2016 on November 6, 2016 in Rotterdam, Netherlands.  (Photo by Ian Gavan/Getty Images for MTV)

A díjátadón a Global Icon-díjas Green Day is színpadra lépett, a közönség most először hallhatta Bang Bang című, vadonatúj slágerüket, majd a gála zárásaként a punk banda előadta az American Idiot-öt a kedden esedékes amerikai elnökválasztásra reflektálva.

Nézd a gála feliratos ismétlését november 7-én 22.00-kor a VIVA-n, vagy 20.00-kor az MTV-n!

 

A 2016-os MTV EMA győztesei:

LEGJOBB DAL Justin Bieber – Sorry

LEGJOBB VIDEO

The Weeknd ft. Daft Punk – Starboy

LEGJOBB NŐI Lady Gaga

LEGJOBB FÉRFI         Shawn Mendes

LEGJOBB ÉLŐ            Twenty One Pilots

LEGJOBB ÚJ   Zara Larsson

LEGJOBB POP            Fifth Harmony

LEGJOBB ROCK          Coldplay

LEGJOBB ALTERNATÍV Twenty One Pilots

LEGJOBB HIP HOP     Drake

LEGJOBB ELEKTRONIKUS Martin Garrix

LEGJOBB FELTÖREKVŐ        DNCE

LEGNAGYOBB RAJONGÓTÁBOR       

Justin Bieber

LEGJOBB NAGYSZÍNPAD

Martin Garrix – Isle of MTV, Málta (2015) LEGJOBB STÍLUS

Lady Gaga

                    GLOBAL ICON Green Day