Íme a Terápia második évadának karakterei!

48647_-_768A magyar HBO nagysikerű saját gyártású sorozatának, a Terápiának a második évada október 27-én indul. A 35 részes sorozatban a Mácsai Pál által alakított Dargay Andrásnak és négy új páciensének legmélyebb titkai tárulnak fel a nézők előtt. Lássuk, kik lesznek az új páciensek!

Ferenc (Máté Gábor)

Baranyai Ferenc államtitkár helyettes, közel hatvanéves. A nagy múltú, prominens politikus egykor a rendszerváltó egyetemisták egyike volt, akik sosem gondolták, hogy a kommunizmus összeomolhat, de növekvő lelkesedéssel harcoltak a jogaikért.
Boldog házasságban él, két családos fia és egy 22 éves lánya van. Mindhárman külföldön élnek, de szemmel láthatóan ez csak lánya, Kata esetében zavarja Ferencet.
Ferenc pánikrohamai miatt érkezik Andráshoz, mert állapota már a munkájában is akadályozza. Rohamai okát nem a munkájában látja, azt m! ondja, nem stresszesebbek a napjai, mint általában, megélt ő már ennél sokkal rosszabbat is.

Orsolya (Péterfy Bori)

Dr. Pillner Orsolya ügyvéd, a Pillner és Társa Ügyvédi Iroda vezetője. Dargay páciense volt tizenhat évvel ezelőtt. Magabiztos fellépésű, néha kissé szabadszájú, dekoratív nő, aki igazi szaktekintélynek számít a szakmájában. Bár sikeres és vonzó üzletasszony, aki kifejezett anyagi jólétben él, mégsem tud tartós párkapcsolatot kialakítani.
A 40. életévéhez közeledve fokozatosan erőt vesz rajta a szorongás, hogy kifut az időből és soha nem lehet gyereke. A szokásos évi nőgyógyászati vizsgálat eredménye is! ezt erősíti meg benne. Orsolya úgy érzi, ha annak idején nem hallgat Andrásra, ma teljes életet élhetne.

Misi (Surányi Áron)

Misi az előző évad párterápiáján megismert Petra és Tamás tizenkét éves, túlsúlyos kisfia. Nagyon okos, érzékeny gyerek, korosztályának megfelelő viselkedéssel, ám gazdagabb szókinccsel. Nincsenek barátai. Szorongásra hajlamos, alkatával szemlátomást nincs kibékülve.
Tamás és Petra szeretnék, ha Misivel András foglalkozna, mert fiuk erősen megsínylette a szülők ambivalens, örök harcra épülő, viharos kapcsolatát. A válás körüli időkben Misi minden eddigi tünete felerősödött: kényszeres evése, alvászavarai, tisztálkodással kapcsolatos problémái. Mindehhez iskolai gondok is társulnak, és mióta rosszabb állapotba került, még több megaláztatás éri.

Virág (Kurta Niké)

Hegedűs Virág 24 éves építészhallgató. Korábban járt másik terapeutáknál is, de nem találták meg a közös hangot. Elmondása szerint az zavarta, hogy a pszichológus „nem vette észre”. Virág úgy érzi, ideális környezetben nőtt fel, szülei szeretetben nevelték őt és autista bátyját, Ricsit. Három éve költözött össze barátjával, Balázzsal, akivel hét hónapja szakított. !
Azért keresi fel Andrást, mert nem tud a diplomájára koncentrálni, pedig már le kellene adni a vázlattervet. Ennek okát Virág abban látja, hogy túlságosan szeret élni, úgy fogalmaz, hogy szinte teljesen meg van veszve. Különös módot talál rá, hogy tudassa Andrással, valójában súlyos titkot őriz.

András (Mácsai Pál)

Dargay András az egyik legelismertebb magyar pszichoterapeuta. 54 éves. Klinikai pszichológusként is dolgozik, egyetemi tanár is volt, legtöbb idejét azonban magánpácienseinek szenteli. A betegek halk szavú, bölcs és higgadt embernek látják, ugyanakkor intenzív belső életet él, sokat tipródik, kételkedik. Van személyiségének egy másik fele is: dühös, követelőző, akár agresszív is – ez a réteg el van zárva a külső szemlélő elől.
András feleségével, Judittal együtt nevelte két gyereküket, a kamasz Rékát és a kilencéves Bencét. Rendelője budai lakásuk egyik külön bejáratú helyiségében lett kialakítva. A rendelő és az otthon mindig két külön világnak számított – és ő az egyetlen, aki a két tér között szabadon átjárhat.
Az új évadban Andrást már egy tágas, fiatalos legénylakásban találjuk. Válását követően, a padlóról felállva, leporolva magát új életet kezd. Ledobta a tanáruras zakót, színesen, fiatalosan öltözve néz a jövőbe és fogadja pácienseit. Optimizmusát a múltjából érkező váratlan csapás árnyékolja be. Kétségei választott hivatása és saját képességei iránt újult erővel kezdik kínozni, és az sem segít, hogy karrierje talán legnehezebb esetein kell segítenie.

Ágnes (Csákányi Eszter)

Fischer Ágnes András egykori mentora, felettese, személyes barátja. Mind gyakorló, mind klinikai pszichológusként jelentős pályát futott be. Az olcsó sikereket elítéli, a kortárs bulvárpszichológia sztárjait megveti. Szakmailag nem ért egyet András liberális módszerével, véleményét pedig soha sem rejtette véka alá.
A 64 éves Ágnes szigorúnak és hidegnek tűnik, egész életében a férfiak irányította-alakította társadalomban kellett küzdenie, ezért kemény és fegyelmezett, mégis – a maga módján – nőies.
Visszavonultan, magányosan élt sokáig újlipótvárosi lakásában, a rendeléssel felhagyott, miután férjénél rákot diagnosztizáltak.
Az új évad kezdete előtt nem sokkal Ágnes újrakezdte a praktizálást egy új rendelőben. Tágas, színes, látványos kilátással bíró irodája egy belvárosi toronyház tetején helyezkedik el. A közelmúltban megjelentetett egy könyvet, amely hatalmas sikert aratott, ezért terapeutaként is nagy népszerűségnek örvend.

A Terápia második évada október 27-től látható az HBO-n és az HBO GO-n!