Illegális ajándékot rejtett a papírtáska

Egy Fejér megyei fesztiválon akarták értékesíteni az elrejtett kábítószert, három budapesti férfit őrizetbe vettek a rendőrök.

A Készenléti Rendőrség Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály munkatársai 2019. július 25-én akciót tartottak Sárbogárd térségében, mert a beszerzett adatok alapján három budapesti férfi különböző fajtájú kábítószert akart értékesíteni egy Fejér megyei rendezvényen.

A nyomozás adatai szerint M. Péter és társai éjfél előtt néhány perccel Vámszőlőhegyen, egy buszmegálló mögötti erdős részen több csomagot rejtettek el egy papír ajándéktáskában. Az elsődleges szakértői vélemény szerint a csomagok összesen közel 800 gramm marihuánát – 2 gramm súlyú pakettokban elosztva –, 150 gramm MDMA-t és 22 gramm kokaint rejtettek.

A rendőrök július 29-én hajnalban, 3 óra 40 perckor egy sárbogárdi panzióban elfogták a három férfit, akiket kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki.

A lefoglalt kábítószergyanús anyag – a súlya alapján – feltehetően meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát, feketepiaci értéke összesen több mint hárommillió forint.

A 26 éves M. Pétert, a 35 éves D. Józsefet, valamint a 29 éves Sz. Rolandot őrizetbe vették a rendőrök és előterjesztést tesznek letartóztatásuk indítványozására.