II. BAKÁTS FESZT – KULTURÁLIS FESZTIVÁL FERENCVÁROS SZÍVÉBEN

A nevét 225 éve büszkén viselő Ferencváros, a kultúra, a tudomány, a sport és a gasztronómia városa legnagyobb kulturális fesztiváljára, a Bakáts Fesztre vár minden érdeklődőt augusztus 24-27. között a Bakáts tér – Bakáts utca – Ráday utca – Kálvin-udvar területére. A tavaly hagyományteremtő szándékkal elindított eseménysorozat idén még szélesebb programkínálatot nyújt, melyre nem csak a kerület lakóit várják.

„A 2017-es Bakáts Feszt igazi összművészeti fesztivál. A zene, a színház, a tánc, a film, a képzőművészet, a humor és a gasztronómia kínálatának magas színvonalú kavalkádja, mely Ferencváros kulturális gazdagságába, sokszínűségébe is bepillantást enged” – mondta el a fesztiválról Bácskai János polgármester.

Egy ízig-vérig ferencvárosi fesztivált szerettünk volna megrendezni, ahol bemutatkozhatnak a kerületben élő és alkotó művészek, az itt lévő galériák, színházak, zenekarok” – tette hozzá Kállay Gáborné, kultúráért felelős alpolgármester. – „Fellépnek például a MÁV Szimfonikusok, a Concerto Budapest, a Bakáts téri Általános Iskola Énekkara és az Ars Nova Sacra együttes. Láthatunk 2 előadást a Pinceszínház, egyet a Nemzeti Színház repertoárjából, a Nyitott Galéria programjában pedig bemutatkoznak a kerületi galériák.”

Baka?ts Feszt - bori?to?

A kerület mellett a testvérvárosok bemutatkozása is fontos része a négy napos eseménynek. Minden évben másik testvérváros kap erre lehetőséget, idén Királyhelmec lesz a vendég: a 2B Galériában helytörténeti kiállítás lesz látható, a Kálvin-udvar színházi előadásai között pedig a királyhelmeci Bodrogközi Színjátszók által előadott színdarab is szerepel.

Fontosnak tartjuk továbbá a családi programokat, a gyerekek két színházi előadást és két koncertet is megnézhetnek. Az egyik színdarab, a Négyszögletű Kerek Erdő írója, Lázár Ervin is Ferencváros lakója volt” – mondta az alpolgármester asszony.

További érdekessége a fesztiválnak, hogy több évforduló is kapcsolódik hozzá: Ferencváros 225 éves, a Pinceszínház és a József Attila-lakótelep 50 éves, és 50 éve hunyt el a szombat esti főprodukció, a Székelyfonó szerzője, Kodály Zoltán.

Ferencváros nevezetességei, története iránt érdeklődők figyelmébe ajánljuk Bakáts téri házasságkötő termünkben nyíló helytörténeti kiállításunkat és a helytörténeti sétákat” – invitál a polgármester. – „Kulturális programjaink közben és után pedig látogassanak el az ízek, borok, hangulatok világába: a Borutcába és a Gasztroplacc-ra. Ünnepeljen és töltődjön fel a 225 éves Ferencvárosban! Érezze magát otthon nálunk!

További információ: www.bakatsfeszt.hu