Így készült minden idők legtitkosabb ügynöke

Idehaza is jelentős rajongói tábor követi Sterling Archer, vagyis minden idők legtitkosabb és egyben legzüllöttebb ügynökének akciót. Február 27-én indul a negyedik évad a Comedy Centralon és ez alkalommal végre lehull a lepel, kikről is mintázták a figurákat. Stábtagok és jó barátok is megihlették az Archer készítőit.

Sterling Archert Jason Fitzgeraldról mintázták, aki szakmáját tekintve profi fotós és hivatalos modell. Egyszer felkérték, hogy az egyik sajtótájékoztatón jelenjen meg, mint Archer, mert annyira letagadhatatlan a hasonlóság kettőjük között. A hangját kölcsönző színész viszont nem mondható Archer dublőrjének, de a készítők még erre is felhúztak egy poént. Amikor Archer arca megsérül és elveszíti sármját, akkor olyan kinézetet kapott, mint amilyen az ő hangját adó színésznek H. Jon Benjaminnek is van.

Malory Archer külsőre nem sokban különbözik szinkronhangjától, Jessica Waltertől, aki Az Ítélet: család című szitkomból lehet ismerős. Ennek ellenére mégsem ő állt modellt, hogy megrajzolhassák Archer anyját. A készítők nem akarták a fotózás fáradalmainak kitenni a színésznőt és az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy egy kicsit ridegebb, gonoszabb tekintetű nőt láttak Maloryban, míg Jessicáról süt a kedvesség. Így lett egy atlantai színésznő, Kathleen Cohen a zsémbes Archer anyuka mintapéldánya.

Brett, az Archer sorozat Kenny-je, aki folyton megsebesül és az esetek többségében meghal. Ezt a hálás karaktert a sorozat egyik produceréről, Neal Holmanről mintázták. Az anyukája nem túl boldog, amikor azt látja a tévében, hogy a fiáról formált karakter mást se csinál, csak vérben fetrengve szenved. Nealnek is csak egy kívánsága van az írók felé, hogy legalább egy részt megérhessen lőtt seb nélkül.

Gilette több szempontból is érdekes, mivel az ő karakterét Dr. Kreiger hangját adó színészről, Lucky Yatesről formázták. Közben Gilette hangját a sorozat kitalálója, Adam Reed adja. Kicsit belterjes ez a társaság, de nem Yates az egyetlen barát, akit a sorozatban is látható.

Dr. Kreiger pontosan úgy néz ki, mint a sorozat atyjának egyik régi barátja, Austin legmenőbbnek tartott dokija, Dr. Ben Brieger. Felmerül a kérdés, hogy a képernyőn miért is láthatjuk őt elvetemült náci doktorként, ha akkora a barátság köztük, hogy még tévésorozatában is őt szerepelteti?

Bryan az egyik leghallgatagabb karakter a sorozatban, de az ő animálása is egy külön történet. Kellett egy figura, aki a háttérben dolgozik, néha átmegy az irodán, csak hogy érezzük: van élet az ISIS központjában. Bryan nem más, mint egy biodíszlet az Archerben, akit a sorozat animációs igazgatójáról és produceréről Bryan Fordney-ről mintáztak.

Archer – Február 27-től új részekkel a Comedy Central műsorán!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*